Görüş Bildir

Zayıflama Tuzağına Dikkat

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Nafiz Karagözoğlu, zayıflamak için ilaç tedavisine umut gözüyle bakanlara uyarılarda bulundu.

Zayıflama Tuzağına Dikkat

Dr. M. Nafiz Karagözoğlu, alışkanlıklar nedeni ile damak zevkinin ve hareketsizliğin kilo aldırdığını belirterek, “Çok yemek yiyip, az hareket edip bizi zayıflatan mucizevi vaatler arıyoruz. Bunların başında ilaçlar geliyor. İlaç biliminde etkiler ve yan etkiler bir arada bulunuyor. Zayıflama amacına hizmet eden ilaçların çoğu kez yan etkileri nedeni ile kullanımdan kalktığını veya çok kontrollü veya sınırlı kullanımına izin verilebildiğini biliyoruz. Tüm Uyarılara rağmen kontrolsüz ilaç veya ilaç dışı ürünlerle zayıflamaya kalkan kişilerin üzücü hayatlarına şahit oluyoruz.” dedi.

ZAYIFLAMA TUZAĞI

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Nafiz Karagözoğlu, ilaç kullanımı ile ilgili uyarılarını şöyle sürdürdü:

“Bel çevresinin erkeklerde 94, kadınlarda 80 santimetrenin üzerinde olması (Uluslararası Diyabet Federasyonu-IDF-2005) Kalp ve Damar Hastalıklarına yakalanma riski ile ilişkilidir. Kısaca “Battal Beden Kriz Davetiyesidir” diyebiliriz. Ama acele ve sizin bedeninize uygun olmayan çözüm gayretleri en az kalın bel çevresi kadar yeni hastalıkları davet eder. Kliniğimize gelen hastalarımıza kilolarının “geldikleri gibi gideceğini” öğretiyoruz. Kalıcı zayıflamanın yolu kişiye özel çözümlerden geçer, ne idüğü belirsiz ürünlerden. İlaçlardan değil diyoruz. Merdiven altı ürünler dediğimiz kontrol dışı üretilip, internette satılan hemen kilo verdirme iddiasındaki ürünlerden sakının. Bu ürünlerin içinde zayıflatan abidik sebze unu, gubidik meyve tozu var diyorlar. Hâlbuki içine kullanımdan kaldırılan ilaçları veya çok yüksek dozlarda farklı ilaçları kişiyi uyarmadan koyuyorlar. Yani Koyun Postunda Kurt olarak içimize girip bizi yiyorlar.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi