Zonguldak'ta doğan Prematüre ikizler hava ambulansı ile İstanbul'a!

Tüp bebek tedavisi ile hamile kalan öğretmen Ayşe Deliacı, sabah Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde ikiz bebeklerini dünyaya getirdi. 29 haftalık doğan 940 gram olan Ela bebek ile 960 gram olan Nehir bebeğin, erken doğuma bağlı gelişebilecek komplikasyonlara bağlı yapılacak daha ileri tedavi için İstanbul'da özel bir hastaneye sevk edilmesine karar verildi.

Zonguldak'ta doğan Prematüre ikizler hava ambulansı ile İstanbul'a!

Sağlık Bakanlığı'ndan talep edilen 2 hava ambulansı, Zonguldak'ın Kozlu İlçesi'ndeki stada indi. Ambulanslarla stada getirilen küvöz içindeki prematüre ikizler, hava ambulanslarına nakledildi. 2 helikopter, ikizleri biran önce hastaneye yetiştirmek için art arda havalandı.

GELİŞİMİ ZAYIF                                                                       

Karapınar İlkokulu Müdürü 39 yaşındaki Emrullah Deliacı, ikizlerini taşıyan helikopterlerin ardından el salladı. Baba Emrullah Deliacı, "Şu an sağlık durumları yerinde. Gelişimleri biraz daha zayıf. Hastane çalışanlarına teşekkür ediyorum. Doğumundan sevkine kadar herkes çok yardımcı oldu. İnşallah çocuklarımda sağlığına kavuşur" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz