Görüş Bildir

Diyarbakırspor kulüp binasını tahrip ettiler

Diyarbakır'da,Yeni Diyarbakırspor ile Denizli Büyükşehir Belediyespor arasında dün oynanan ve 1-1 devam ederken çıkan olaylar üzerine tatil edilen maç ardından ellerinde kesici bulunan bir grup taraftarlar, ev sahibi ekibin kulüp binasını bastı. Görevlileri etkisiz hale getirine taraftarlar, kulüp binasını da yerle bir etti.

 Diyarbakırspor kulüp binasını tahrip ettiler

Yeni Diyarbakırspor ile Denizli Büyükşehir Belediyespor arasında dün oynanan Spor Toto 3'üncü Lig 2'nci Grup Play Off yarı final rövanş maçında konuk takımın 90+8'inci dakikada penaltıdan bulduğu gol ile skor 1-1 oldu.Bunun üzerine çıkan olaylar nedeniyle maç tatil edildi. Maçın hakemi Hüseyin Sabancı'ya tepki gösteren taraftarlar sahaya inerek Atatürk Stadı'nı tahrip etti. Ellerinde kesici alet bulunan bir grup da Yeni Diyarbakırspor kulüp binasını bastı. Kulüp görevlilerini etkisiz hale getiren taraftarlar, içeri girdikleri külüp binasındaki eşyaları kullanılmaz hale getirdi. Yeni Diyarbakırspor Kulubü'nden bugün yapılan açıklamada, kulüp binasına giren taraftarların, sporcu ve çalışanlara ait değerli eşya ile miktarı açıklanmayan parayıaldıkları belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:
"Diyarbakırspor formalarını giyen ve ellerinde ağır kesici aletler olduğu öğrenilen grup, kulüpte görevli personeli tehditle etkisiz hale getirdikten sonra, kapıları kırarak içeri girdi. Cam ve çerçeveleri parçalayan insanlıktan nasibini alamamış çete, binadaki eşyaları parçaladı. Milyarlarca para değerindeki eşyaları parçalayan grup, daha sonra sporcu ve personelin odalarına daldı. Burada sporcular ve personele ait değerli eşya ve paraları alan grup, barbarlıkta sınır tanımadı. Sporcular için hazırlanan yemekler dahil gıda maddelerini yere dökerek üzerine basan grup, yaptıkları suçun ortaya çıkmaması için çevre binalarda bulunan güvenlik kameralarını kırmaya da kalkıştı. Bu çirkin olayın polise haber verilmesi üzerine hızla olay yerinden kaçan gruptan geriye harabeye dönmüş kulüp binası, çalınan onca değerli eşya ve paralar kaldı. Olay yerine gelen polis, akıllara durgunluk veren olaylarla ilgili inceleme yaptı. Saatlerce tesislerde kalan polis, belge ve bulguları topladı. Kendi kulüp binasına zarar vererek, hırsızlık ve gasp yapacak kadar gözü dönen bu barbarları şiddetle kınıyoruz. Bir an önce bu barbarlığı yapanların tespit edilerek cezalandırılmasını istiyoruz."

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi