İlhanlı Şartlı Devretmeye Hazır

Diyarbekirspor’da kulüp başkanı Fevzi İlhanlı, kulübü borçlandırmayacağını taahhüt eden bir talipli olması halinde görevi devretmeye hazır olduğunu açıkladı.

 İlhanlı Şartlı Devretmeye Hazır

Spor Toto 3. Lig’de mücadele eden ve 2. Lige çıkmayı play off final maçında kaçıran Diyarbekirspor’da güm gözler kulüp başkanı Fevzi İlhanlı’ya çevrildi. İlhanlı, göreve devam edip etmeme ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulunarak, hedeflediği şampiyonluk gelmediği için zihinsel anlamda yorulduğunu kaydetti. İlhanlı, “Arkasında hükümet ve belediye desteği olan, ciddi gelir kaynaklarına sahip kulüplerin yapamadığını yaptık. Deyim yerindeyse sıfır kilometreden alıp bu duruma getirdik. Takımı 3.Lig’e çıkardık, 2.Lig’e çıkma şansını da hep son anda finallerde kaybettik. Çıtamız hep yüksek ve hedefimiz sürekli şampiyonluk olduğu için bu noktada başarılı gibi görünmeyebiliriz fakat işin özünde başarısız değiliz. Kurumsallaşma adına çok önemli aşama kat ettik. Son model otobüsümüz, iyi şartları olan kulüp binamız var, tesisleşme için önemli bir noktaya geldik. 3 yıl üst üste play off oynayan kaç takım var? Biz bunu başardık ama 2.Lig’e çıkamayınca kendimizi başarılı ilan etmedik” dedi.

“AMA BU DEFA ÖYLE DEĞİL”

Taraftarların üzülmesine dayanamadığını ifade eden İlhanlı, “Ben onların duygularını biliyorum ve anlıyorum. Hepsi genç insanlar ve takıma umut bağlamışlar. Ben bu işte çok para kaybettim hiç biri umurumda değil ama taraftarların üzülmesine dayanamıyorum. Onların temiz duyguları her şeyin üzerindedir. Bırakmak istemem hiçbir şekilde başarısızlıkla ilgili değil. Beni bilenler bilir, ben asla pes etmem. Başaramayınca daha çok hırslanırım ve gereğini yaparım. Ama bu defa öyle değil. Zihinsel olarak yoruldum. Şevkim de kırıldı. Bunun bazı nedenleri de var. Memlekete karşılık beklemeden hizmet ediyorsun, emek veriyorsun, para kaybediyorsun, sağlığından oluyorsun ama nafile. Cevap vermeye değmez birkaç kendini bilmez bir şekilde sana hakaret etme edepsizliğinde bulunabiliyor. Normalde onları susturmasını biliriz ama sporda böyle şeylere karşı olduğumuz için es geçiyoruz. Ne var ki insanın sabrı bir yere kadardır. Kulübü ele geçirip burada menfaat devşirmeyi amaçlayan bu karakter yoksunu ucuz kişilikleri bu memleket artık tanısın ve temizlesin” diye konuştu.

“ALMAK İSTEYENDEN ŞARTIM VAR”

Yeni bir yönetimin önünü açma konusunda kendi şahsı için bir talebi olmadığının altını çizen İlhanlı, kulübün borçlandırılmasının taahhüt edilmesini istemesinin nedenini de açıkladı. İlhanlı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Evet 4 yılda trilyonlarca para harcadık. Ekonomik olarak çok kaybımız oldu. Ama çok şükür kimseye muhtaç etmedik, en iyi şekilde idare etmeye çalıştık. Bugün kulübün vergi ve SGK borcu da dahil borçları ödenmiştir. Eski Diyarbakırspor’un neden battığını herkes biliyor. Bundan ders çıkarmalıyız. Benim kendim için bir talebim yok. Talip olmak isteyenlerden iki şartım olacak. Birincisi siyasetten uzak olacak, siyasi bir emel uğruna gelmeyecek. Biz siyaseti sokmadık, siyasete bulaşmış kişilere de teslim etmeyiz. İkincisi bir yerlere güvenerek gelmeyecek. Kendi sermayesi ile gelecek, kulübü borçlandırmayacağına dair gerekirse noter taahhüdü verecek. Bu kadar emek verdiğimiz kulübün işin ehli olmayan, kötü niyetli kişilerin eline geçmesine razı olmayız.”

Kaynak: Diyarbakır Söz