Görüş Bildir

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nın açılışı yapıldı!

2016 Rio Olimpiyat Oyunları, ev sahibi Brezilya'nın kültür ve tarihi ile doğa temalı gösterilerine sahne olan açılış töreniyle başladı. Açılışı dünyada 3 milyar kişi izledi.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nın açılışı yapıldı!

Rio 2016 Olimpiyat Oyunları Brezilya’nın Rio kentindeki Maracana Stadyumu’nda düzenlenen renkli bir törenle resmi olarak başladı. Birçok devlet başkanlarının da katıldığı törene Türkiye adına Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç katıldı. 3 milyar kişinin izlediği tahmin edilen törende, Türkiye bayrağını Dünya Şampiyonu milli güreşçimiz Rıza Kayaalp taşıdı.

Brezilya’nın Rio kentinde düzenlenen 31. Olimpiyat Oyunları görkemli açılış töreniyle resmen başladı. Organizasyonda 206 ülkeden gelen 10 bin 403 sporcu 17 gün boyunca dünyanın en iyisi olmak için ter dökecek. Türkiye’yi de 103 sporcu temsil edecek.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nı Brezilya’nın geçici devlet başkanı Michel Temer başlattı.

Maracana Stadı’ndaki açılış töreninde düzenlenen gösteriler ve sporcuların geçit töreninden sonra Rio Olimpiyat Oyunları Düzenleme Komitesi Başkanı Carlos Nuzman ile Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach konuşma yaptı.

Olimpiyat bayrağını kadın futbolcu Marta Vieira, Brezilya’da Yargıtay Mahkemesi’ne seçilen ilk kadın Ellen Gracie, plaj voleybolcuları Sandra Pires Tavares ve Emanuel Rego, basketbolcu Oscar Schmidt, atlet Joaquim Cruz, kardiyoloji uzmanı Rosa Celia Pimentel ile yelkenci Torben Grael taşıyan isimler oldu. Bayrak daha sonra göndere çekildi.

Rio 2016 Olimpiyat Oyunları’nda açılış töreni 4 saat sürdü. TSİ 02.00’de start alan tören, saat 06.00’da son buldu. Yoğun ilgiye sahne olan açılış töreninde 78 bin kapasiteli Maracana Stadı doldu.

Maracana Stadı’ndaki açılışta, gösterilerin ardından 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na katılan ülkelerin geçit töreni düzenlendi. Olimpiyatların kurucu ülkesi Yunanistan’ın ardından alfabetik sıraya göre geçit töreni yapıldı. Stada 193. sırada giren Türkiye kafilesinin önünde Türk bayrağını, Dünya Şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp taşıdı.

(Amkspor)

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi