Görüş Bildir

3 bin kişi, statta plates yaptı

Hava sıcaklığının 25 dereceye ulaştığı Muğla'da, 3 bin kişi, şehir stadında, Ebru Şallı ile plates yaptı

3 bin kişi, statta plates yaptı

Spor Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen, ''Koşabiliyorken Koş Projesi'' kapsamında, Muğla'da yaklaşık 3 bin kişi, Atatürk Stadı'nda plates yaptı.

Hava sıcaklığının 25 dereceye ulaştığı Muğla'da etkinliğe katılan yaklaşık 3 bin kişi, ünlü manken ve televizyonlara plates programları yapan Ebru Şallı'nın katılımı ile plates yaptı. Etkinliğe her yaştan kadın ve erkeklerin katıldığı, bazı kadınların ise bebekleriyle plates yaptığı gözlendi.

Sıcaktan etkilenen ve tansiyonu düşen 15 kişiye sağlık çadırlarında müdahale edildi.

-Hedef Guinness Rekorlar Kitabı-

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, etkinlik sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın bu projeye çok önem verdiğini söyledi. Bu proje ile halkın spor yapmasını amaçladıklarını dile getiren Hacıcaferoğlu, ''Bugün 3 bin kişiyle statta spor yaparak bir rekora imza attık. Hedefimiz, 5 bin kişiyle statta spor yaparak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek. Etkinliğe, her yaştan insanımızın katılması bizi çok mutlu etti'' dedi.

Yaptıkları etkinliğin Türkiye'de bir ilk olduğuna işaret eden Hacıcaferoğlu, dünyada ise sadece Brezilya'da bu kadar insanın katılımıyla plates yapıldığını bildirdi. Hacıcaferoğlu, spor etkinliği ile her yaş grubundan insanı biraraya getirdiklerini kaydetti.

Manken Ebru Şallı ise ilk defa yaklaşık 3 bin kişiye plates yaptırdığını ve bu etkinliğin 45 dakika boyunca devam ettiğini belirtti. Platesin spor dalı olarak değerlendirilmeye başlandığını anlatan Şallı, ''Önümüzdeki günlerde, Türkiye'de Plates Milli Komitesi kurulacak. Ben de, bu komitede yer alacağım. Bunun müjdesini de Muğla'dan veriyorum'' diye konuştu.

Etkinliğe katılanların yoğun ilgi gösterdiği Ebru Şallı'ya, Burhanettin Hacıcaferoğlu tarafından, Muğla Valisi Fatih Şahin adına kahve fincanı takımı hediye edildi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi