Görüş Bildir

4 Yıldızlı Galatasaray'a 4 yıldızlı ceza yolda mı? Dursun Özbek açıkladı

Geçtiğimiz sezon şampiyon olup 4. Yıldızı takan ilk takım olarak tarihe geçen Galatasaray’ın başına gelmeyen kalmadı. Üst üste alınan başarısız sonuçlar, giden futbolcular, transfer hataları derken UEFA’nın cezalarıyla karşı karşıya kalan Sarı Kırmızılılarda gözler UEFA’da. Dursun Özbek bugün UEFA Genel merkezine gidip sözlü savunma yaptı. Şu an için ceza yok diyen Başkan Özbek, UEFA’nın cezayı önümüzdeki hafta açıklayacağını söyledi.

4 Yıldızlı Galatasaray'a 4 yıldızlı ceza yolda mı? Dursun Özbek açıkladı

Dursun Özbek, UEFA'ya yapılan toplantı sonrası umutlu konuştu. Özbek, "Ortaya koyduğumuz aksiyonlar ve yönetim biçimi Galatasaray'ın ceza almamasını gerektiriyor. Burada bunları anlattık" derken, olası bir ceza gelmesi durumunda da CAS'a gideceklerini vurguladı.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, UEFA'ya yapılan savunma sonrası NTV Spor muhabiri Evren Göz'ün sorularını yanıtladı.

"Geçmiş yıllarla ilgili bilgiler aktarmak için gelmiştik" diyen Dursun Özbek, "O konular üzerinde buradaki hakimler kuruluna tekrar son derece güzel ve son derece açıklayıcı bilgiler verdik. Neden bunlar oluştu ve ne yapılması gerekiyor konusunda açıklamalar yaptık. Burada Galatasaray'ın savunması son derece net görüşler üzerine duruyor. Dolayısıyla hakimler kurulunun vereceği bir karara saygılıyız. Burada iki etabın olduğunu da dikkatten kaçırmayalım. Çünkü hakimler kurulunun vereceği kararı CAS'a götürme şansımız da var. Onun için burada her iki tarafın burada birbirini çok iyi anladığını, Galatasaray'ın çok iyi bir marka olduğu zaten vurgulandı. Dolayısıyla onların, bütün bu ortaya koyduğumuz düşünceleri, ortaya koyduğumuz delilleri yorumlayacaklarını düşünüyorum. Onların kararını bekleyeceğiz. 1 hafta içinde karar verecekler. Olayı CAS'a taşımak mümkün, inşallah ona gerek kalmaz" diye konuştu.

"GALATASARAY CEZA ALMADI"                       

Galatasaray'a 1 yıllık ceza geleceği yönündeki yorumların da hatırlatılması üzerine ise Dursun Özbek, "Böyle bir şey şu anda söz konusu değil. Galatasaray'ın şu anda ceza almış durumu söz konusu değil. Sadece inceleme ekibi tavsiye niteliğinde 1+1 gibi bir ceza teklif ediyor. Buraya geliş sebebimiz, bizim bunu da kabul etmediğimizi, Galatasaray'ın bu cezayı almaması gerektiğini anlattık. Yeni bir yönetimiz. Bugün ortaya koyduğumuz aksiyonlar ve yönetim biçimi Galatasaray'ın ceza almamasını gerektiriyor. Burada bunları anlattık. Son derece iki tarafın da birbirini anladığı bir toplantı gerçekleşti. Buradan iyi bir netice bekliyoruz. Buradaki en önemli faktör buranın iki ayaklı olduğunun farkına varmak lazım. UEFA'nın vereceği kararı CAS'a taşımak. Eğer bir olumsuzluk olursa CAS'ta düzeltilmesi gereken bir karar olacağını düşünüyorum. Şahsi kanaatim ona gerek kalmayacağı yönünde" diye konuştu.

CEZALARIN EN AĞIRI

"Galatasaray'ın ceza almadan da buradan ayrılacağını düşünüyor musunuz?" sorusuna Özbek, "Muhtelif cezalar var. UEFA'nın bize teklif ettiği cezaların en ağırı. İşin en başında cezalardan en ağırını seçmenin yanlış olacağı görüşünü de bildirdik" demekle yetindi.

PROJELERE YANITLARI NE OLDU

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi