Görüş Bildir

46 spor sahası geliyor

Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları spora teşvik etmek amacıyla kentin farklı mahallelerinde 24, okullarda 22 olmak üzere 46 basketbol, voleybol, tenis, ve futbol sahası inşa edecek.

46 spor sahası geliyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla'nın talimatıyla, vatandaşları spora teşvik etmek ve daha rahat bir ortamda spor yapmalarını sağlamak amacıyla birçok mahalle ve okulda spor sahaları yapılacak.

Çalışmalar sonucu, 10 basketbol ve voleybol sahası, 6 açık halı saha, 1 açık tenis kortu, 4 kapalı tenis kortu, 3 kapalı halı saha olmak üzere toplam 24 spor sahasının projesi tamamlandı.

Ayrıca 22 okulda da basketbol, voleybol, halı saha ve tenis kortları inşa edilecek proje kapsamındaki spor sahaları, bu ay içinde yapılacak ihalelerin ardından inşa edilmeye başlanacak.

- 3 spor sahası onarılacak

Proje kapsamında, Bağlar ilçesinde 3 basketbol, 3 voleybol, 3 halı saha, 1 tenis kortu, Yenişehir ilçesinde 1 basketbol, voleybol, 1 halı saha, Sur ilçesinde 1 kapalı halı saha ve soyunma, giyinme odası, 1 basketbol, voleybol sahası, Kayapınar ilçesinde ise 2 kapalı halı saha ve 2 soyunma, giyinme odası, 4 kapalı tenis kortu, 3 basketbol, voleybol sahası, 1 halı saha inşa edilecek.

Ayrıca Yenişehir ilçesinde 2 basketbol sahası, Kayapınar'da ise 1 halı sahanın onarımı ile Şılbe spor tesislerinde de mevcut tribünlerin onarımı ve ilave tribün yapılacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi