Görüş Bildir

56 federasyonda seçimler tamamlandı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'ndan sonra Federasyon başkanlarına seslenip, öz eleştiri yapması gereken çok kişinin olduğunu belirterek, federasyon başkanlarına mesaj vermişti.

56 federasyonda seçimler tamamlandı

Rio Olimpiyatlarının ardından Bakan Kılıç, "Olimpiyatlardaki sonuçlara baktığımızda farklı adımların atılması gerektiği noktasında bizim de düşüncemiz var" diyerek şu açıklamaları yapmıştı;

''Biliyorsunuz olimpiyatlara giderken, önce olimpiyatlar bir gerçekleşsin ondan sonra bir araya gelip konuşacağız' demiştim. Olimpiyatlar bitti, öz eleştiri yaparak şapkasını önüne koyacak çok kişinin olduğunu ve yapması gerektiğini düşünüyorum. Bu işi daha iyi yapan ve daha enerjik olan arkadaşlar devam ettirsin' noktasında olacaklardır.''

Bakan Kılıç, geçmişte başarılı olmuş sporculara da seslenmişti. Bugüne kadar belli noktalarda başarı elde etmiş ve şimdi aktif olmayan sporculara, ''Dolaplarınızdaki eşofmanlarınızı çıkartın diyorum" demişti. Ancak, yapılan seçimlere bakıldığında bu çağrının tam olarak gerçekleşmediği ortaya çıktı.

56 FEDERASYONDA SEÇİMLER TAMAMLANDI

21 Ekim 2016 Tarihinde Herkes İçin Spor Federasyonu ile başlayan olağan genel kurullar maratonu dün 28 Ocak 2017  tarihinde yapılan Ragbi Federasyonu başkanlık seçimi ile 56 federasyonda tamamlandı.

FEDERASYONLARIN SEÇİMLERİNDE NE OLDU

Danıştay'ın yok hükmünde saydığı ve Tahkim Kurulu'nun da onayladığı %15 kararı yönetmelikten kalktığının açıklanması üzerine Federasyon seçimlerinden önce onlarca isim başkanlık için çalışma yapacağını duyurmuştu.

BEKLENEN OLMADI

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın açıklamaları sonunda federasyonlarda ne olacağı merak konusu olmuştu.

19 Temmuz 2012 yılında Resmi Gazetede yayınlanan Bağımsız Spor Federasyonları'nın çalışma usul ve esasları hakkındaki yönetmeliğinin 11. maddenin f bendinde yer alan ' Üyelerin en az %15'inin yazılı teklifi.' İbaresi yönetmelikten çıkarması yönünde bir çok spor adamı kaldırılsın yönünde görüş belirtmişti. Bu karar ise bir sonraki genel kurullarda uygulanabilecek. Federasyonlar yapılacak olan genel kurullarında bu kararı oylayacak ve bir sonraki seçimde uygulayacağı için, adaylar imza toplayamadı.

SPOR BAKANI KILIÇ'IN AÇIKLAMALARINA RAĞMEN SEÇİMLERDE NE OLDU?

Yapılan genel kurullarda 35 eski başkan tekrar seçilirken, federasyonlarda 21 yeni isim başkan oldu. Olimpik branşlarda 17 eski başkan tekrar seçilirken, 12 isim değişti. Olimpik olmayan branşlarda ise 16 eski başkan görevine devam ederken, 7 yeni isim başkan oldu. 33 federasyon başkanı seçime tek aday olarak girerken, 23 federasyonda 2 aday başkanlık için yarıştı. Milli sporculardan başkanlığa seçilen tek isim, Judo başkanı Sezer Huysuz oldu. Federasyonlar tarihinde ilk defa aynı dönem 3 kadın federasyon başkanı seçildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi