Altındağ’da futbol turnuvası!

Altındağ Sosyal Tesisleri, 28 köy arasında düzenlenen "futbol turnuvasına" ev sahipliği yaptı.

Altındağ’da futbol turnuvası!

Diyarbakır’da KÖY-DER tarafından Yenişehir ilçesine bağlı 28 köy arasında düzenlenen futbol turnuvası renkli görüntülere sahne oldu. Altındağ Dinlenme Tesislerindeki halı saha kompleksinde düzenlenen turnuvanın final maçı sonrası kupayı Basrafspor’u 5-4 yenen Kurdikspor aldı.

FUTBOL TURNUVASI

KÖYDER tarafından Yenişehir ilçesindeki köyler arasında kaynaşmayı sağlamak amacıyla bu yıl 3’üncüsü düzenlenen futbol turnuvası heyecanın doruk noktaya ulaştığı ancak centilmenliğin kazandığı bir spor şölenine dönüştü. İlçeye bağlı 28 köy takımının yarıştığı turnuvanın final maçında Basrafspor ve Kurdikspor karşı karşıya geldi. Yüzlerce taraftarın da izlediği final maçı çekişmeli görüntülere sahne olurken, turnuvanın galibi Basrafspor’u 5-4 yenen Kurdikspor oldu.

Kurdık Spor Teknik Direktörü Feremez Çokyaşar, bu maçın kardeşlik maçı olduğunu belirterek, bu organizasyonu yapan Köyder Çelikevler Temsilciliğine teşekkürlerini iletti.

MAÇLAR SAĞLIKLI GEÇTİ

Çokyaşar, "Yaklaşık 3 yıldır Köy-Der olarak bu turnuva düzenleniyor ve bizler düzenli olarak katıldık. Kardeşlerimiz hakikaten güzel bir organizasyon oluşturmuşlar. 28 tane takım bu turnuvaya katıldı ve tüm takımlar arasında, özellikle futboldan öte kardeşlik babında gerçekleşen maçta kardeşlerimiz, itinayla maçların sağlıklı geçmesi, sakatlanmaların oluşmaması için itina gösterdiler." dedi.

Turnuvanın köylülerce çok güzel karşılandığını söyleyen Çokyaşar, "Maçlarımız 3'üncü lig rağbeti görüyor. Bu tür organizasyonların devamının Köy-Der tarafından yapılmasını istiyoruz. Tüm insanlar ve köyler arasında kaynaşmaya neden oluyor. Gençlerin uyuşturucu gibi zararlı maddelere bulaşmaması için mükemmel bir organizasyondu, devamını diliyoruz. Köy-Der'e de çok teşekkür ediyoruz. Basrafspor ve Kurdıksporun final maçının sağlıklı, kazasız-belasız olması ve sporcuların birbirlerine kardeşçe muamelesi ayriyeten bir güzellik." ifadelerini kullandı.

TURNUVADAKİ BAŞARI

Köy-Der Başkanı Muhammed Nur Şanlı, "Bu turnuvayı uzun zamandan beridir düzenliyoruz. 28 köyümüz katıldı, Allah kendilerinden razı olsun. Köy-Der Çelikevler Temsilciliğimiz tarafından yapıldı. Elhamdülillah güzel geçti turnuvamız. Emeği geçen tüm arkadaşlarımızdan Allah razı olsun. Özellikle spor kaptanlarımıza teşekkür ederim. Final maçına Kurdıkspor ile Basrafspor kalmıştı. Bunlardan Kurdıkspor 5-4 skoru ile kupayı almaya hak kazandı, kendilerini tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

Basraf Köy Muhtarı, bunun bir kardeşlik maçı olduğunu belirterek her iki takıma da başarılar diledi.

Kaynak: Spor Merkezi