Altay'da kongre günü

Altay'da 23 Mayıs'ta çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen olağanüstü genel kurul yarın yapılacak.

Altay'da kongre günü
Atatürk Stadı'ndaki Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği'ndeki kongre saat 17.30'da başlayacak. Son anda sürpriz yaşanmazsa seçime tek aday olarak girecek Cihangir Marmara, 2'nci defa başkanlık koltuğuna oturacak. Mevcut yönetimden Alex Padulona, Ercüment Atik, Mehmet Mütevellioğlu, Cemil Kaya ve Ali Arslan ile, sonradan atamayla yönetime giren Cüneyt Oğuz, Serkan Çınarlı ve Özgür Ekmekçioğlu yeni yönetimde de yer alacak. 

Bu arada 1914 Taraftarlar Derneği, yarınki kongre öncesi yönetime, "Transferin önünü açın" çağrısında bulundu. Kısıtlı imkanlarla küme düşme korkusu içinde bir sezonu geride bıraktıklarını hatırlatan taraftar temsilcileri, "Zor bir seneyi ayakta kalarak bitiren yönetimimiz bize göre başarılı olmuştur. Taraftarımızın Altayımızı bu ligde görmeye tahammülü yoktur. Hedef mutlaka bir üst lig olmalıdır. Bunun için yetersiz kadromuza takviye yapılmalı ve transferin önü mutlaka açılmalıdır. Aksi bir durum kulübümüzü sonu hüsranla bitebilecek bir maceraya atmak olacaktır" açıklaması yaptı.

KIRTOĞLU BOMBALADI
Altay'da aidat borcunu ödemediği gerekçesiyle üyelikten çıkarılan 169 kişi arasında yer alan siyah beyazlı kulübün eski futbolcusu ve teknik direktörü Toprak Kırtoğlu, sert konuştu. Aidatların yatırılması için yönetimin her üyeye mesajla çağrıda bulunduğunu ancak kendisine mesaj gelmediğini belirten Kırtoğlu, "Haberim olsaydı aidatımı yatırırdım. Sezon içinde para almayan oyunculara prim yardımı yapanlardan biri de benim" dedi.
Altyapısından yetiştiği Altay'dan 1994 yılında Fenerbahçe'ye transfer olurken kulübe 2.5 milyon dolar kazandırdığını hatırlatan Kırtoğlu, "Ne yazık ki bu kulüp, kendi değerlerini kaybetmekte ustadır" ifadesini kullandı. Halen Akhisar Belediyespor teknik direktörü Cihat Arslan'ın yardımcılığını yapan Toprak Kırtoğlu, 2012'de İzmir ekibinde ilk teknik direktörlük deneyimini yaşamıştı.

DHA

Kaynak: DHA