Altay'dan PFDK kararlarına tepki

Spor Toto 2. Lig takımlarından Altay, Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) şike davasında adı geçen Bank Asya 1. Lig ekipleriyle ilgili verdiği kararlara ilişkin olarak bir açıklama yaptı.

Altay'dan PFDK kararlarına tepki

Kulübün resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamada, PFDK'nın dün aldığı kararları şaşkınlık ve üzüntüyle öğrendiklerini, şike yaptığı iddiasıyla kurula sevk edilen kulüplerin yetkililerinin 1 yıl hak mahrumiyeti cezası almalarına rağmen temsil ettikleri kulüplere ceza verilmediği hatırlatılarak, ''Şaşkınız, çünkü şike yaptığı iddiasıyla PFDK' ya sevk edilen kulüplerin yetkilileri 1 yıl hak mahrumiyeti cezası alırken, temsil ettikleri kulüplere ceza tayinine yer olmadığı kararı verilmiştir. Üzülüyoruz, çünkü futbolun sahada oynandığına inandık. Masa başı oyunlara başvurmadık. Bu tür çirkin olaylara karışmadık. Neticesinde ise mağdur olduk ve gördük ki futbol ailesinin büyük patronları mağdurun değil suçlunun yanındaymış.

Biz, Altay Spor Kulübü olarak, sonuçları her ne olursa olsun bu kirlenmiş ve şike yapmanın serbest bırakılmış olduğu ortamda aşık olduğumuz kutsal armaya ve taşıdığımız formaya ve onun değerlerine asla ihanet etmeyeceğiz. Hiçbir zaman masa başı oyunlara alet olmayacağız. Hak ettiğimiz başarıları sahada kazanmak için ter dökmeye ve emek sarf etmeye devam edeceğiz. Hukuk mücadelemizi de sonuna kadar sürdüreceğiz. Mağdur olduğumuz gerçeği ve inancıyla, alınmış olan bu yanlış kararlardan dönülmesi için gerekli müracaatların yapılacağını ve ilgili kararlarla ilgili etik kurulu raporunun tarafımıza verilmesi amacıyla başvurumuzun TFF' nin gerekli birimlerine yapıldığını camiamızın ve kamuoyunun bilgilerine saygıyla arz ederiz." denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz