Görüş Bildir

Amedspor Dolu Dizgin!

Geçtiğimiz sezon şampiyonluğu kıl payı kaçıran Amedspor, yeni bir kadro ile hazırlıklarına devam ediyor. Kadronun büyük bölümünü değiştirerek yıllardır formasını giyen önemli oyuncularla yollarını ayıran Amedspor, dış transferde yeni oyuncular kadrosuna dahil etti.

Amedspor Dolu Dizgin!

          

Üç etap şeklinde ayarlanan kamp programının Diyarbakır ayağı tamamlanırken, takım oyuncuları kampın ikinci ve üçüncü etabı için Kocaeli’nin Kartepe ilçesine gitti. Teknik Direktör Taner Taşkın, “Amedspor düştüğü yerden, bir avuç topraktan kendini var ederek yoluna emin adımlarla devam edecek” dedi.

‘Artık Kadro Sıkıntımız Kalmadı’

Takım kadrosunda yaşanan değişiklikleri değerlendiren ve Amedspor taraftarının karşısına yepyeni bir takım olarak çıkmak istediklerini söyleyen Taşkın, “Giden oyuncuların yerini doldurmak için sezon başında ve daha önceki yıllarda takip ettiğimiz futbolcuları kadromuza kattık. Şu ana kadar aldığımız oyuncular gayet iyi ve bizimle çalışmaktan memnun olduklarını söyleyebilirim” diye konuştu.

‘Canlı Ve Güven Veren Bir Takım Olacağız’

Önümüzdeki sezon sahada daha canlı ve ne yaptığını bilen bir Amedspor’un olacağını anlatan Taşkın, geçen sezon en büyük eksiklerinin kulübenin zayıf olması olduğunu ve ligi 12 futbolcuyla tamamladıklarını hatırlattı. “Bu sene daha derli toplu bir kadromuz var her mevkide oynayan oyuncunun bir alternatifi var” diyen Taşkın, kadro zenginliğinin daha fazla olacağını söyledi. Taşkın, “Şu an 28 kişiyiz ama bunlardan 10’u altyapıdan aldığımız arkadaşlardan oluşuyor” dedi.

3 Etaplı Kamp Çalışması Olacak

Üç etaplı bir kamp programı uyguladıklarını dile getiren Taşkın, şu bilgileri verdi: “Birinci etap 9 gün, ikinci etap 9 gün, üçüncü etabı da 12 gün olacak şekilde ayarladık. İlk etabı adaptasyon ve yeni gelen oyuncuların şehre alışması açısından, sıcak olmasına rağmen, Diyarbakır’da yaptık. İkinci etabı Kartepe’de yapacağız. İkinci etap kondisyon ağırlıklı bir çalışma olacak, hazırlık maçları yapılmayacak. Üçüncü kamp programımız da Kartepe’de olacak. Üçüncü etapta hazırlık maçları da olacak. Kalan sürede lig başlayana kadar hazırlık maçları yapmaya devam edeceğiz. Hazırlık maçlarımızın iki tanesi şu anda netleşti. İstanbulspor ile 2 Ağustos’ta ve 5 Ağustos’ta da Kırklarelispor ile yapacağız. Kamp dönüşü 19 Ağustos’ta ligden bir hafta önce bir hazırlık maçı daha planlıyoruz ancak fikstür çekimine göre şekillenecek.”

Rekabet Düzeyi Yüksek Bir Takım Olacak

Oyuncuların Diyarbakır sıcağından fazla etkilenmemeleri için antrenmanları sabah ve akşamın serin saatlerine ayarlamaya çalıştıklarını ancak buna rağmen oyuncuların sıcağı çok yoğun hissettiğini söyleyen Taşkın, oyuncuların şehre adapte olmaları açısından idmanları burada yapmak zorunda olduklarını belirtti. Taşkın, “Rekabet düzeyi daha yüksek bir takım olacak. Amedspor düştüğü yerden bir avuç topraktan kendini var ederek yoluna emin adımlarla devam edecek” dedi.

‘Kayyım Geldi Yardımlar Kesildi’

Futbol Şube Sorumlusu  Faruk Erol,ekonomik olarak Amedspor’un önünün kesilmek istendiğini öne sürdü. Erol, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım atanmasının ardından belediyeden yardım alamadıklarını dile getirirken, bu durumun takım bütçesinde büyük sapmalara neden olduğunu ifade ederek, ekonomik anlamda halka da görev düştüğünü söyledi.

SMS Kampanyasına İzin Yok

Gelir olarak Amedspor’un elinde  Amed Store  mağazası olduğuna vurgu yapan Erol, konuyla ilgili SMS kampanyası başlatmak istediklerini söyledi. Erol, tüm başvuruları yapmalarına rağmen 6 aydır İçişleri Bakanlığı ve Telekomünikasyon Başkanlığı’nın gerekli izni vermediğini dile getirdi. Kulübün her açıdan engellenmek istendiğini öne süren Erol, Amedspor’un içinde bulunduğu ekonomik sorunlara dikkat çekerek takıma sahip çıkılması çağrısında da bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi