Amedspor Kadın Futbol takımı hedefine ulaştı

Amedspor Kadın Futbol Takımı bu sene sezon başından bu yana verdiği mücadele sonucu emeklerinin karşılığını 2’inci Lig’e çıkarak aldı.

Amedspor Kadın Futbol takımı hedefine ulaştı

Jınha’da yer alan habere göre, 3’üncü Lig’de gruplarda mücadele ettikten sonra kendi grubundan diğer takımları geride bırakarak şampiyon oldu.

Daha sonra Play-Off’lara kalan takım rakipleri olan Kocaeli Harp-İş maçında kendilerine karşı yapılan ırkçı hareketler ve hakemin taraflı davranışları yüzünden maç ilk tatil edilmiş daha sonra da 5-1’lik skorla maç rakip takıma verilmişti.

Yapılan bu haksızlıklara rağmen çalışmaya devam eden takım daha sonra Konya’da yapılan ve 2’inci Lig yoluna son adım olan Bursa ve Denizli takımlarını yenerek bir üst Lig’e çıktı. Sezon başından ulaştıkları zafere kadar takımın durumunu ve karalılıklarını anlatan takım oyuncularından Hevidar Ödüngit, “Önümüzde ki sezonda amacımız daha büyük olacak 1’inci lig olacak hedefimiz. 2’inci Lig’de ki rakiplerimiz kim olursa olsun bizden korksunlar” dedi.

“2’İNCİ LİG UMUDUMUZU HEP KORUDUK”

7 yıldır Amedspor Kadın Takımında oynayan Ödüngit, 2’inci Lig’e çıkmanın sezon başından beri en büyük hayalleri olduğunu söyleyerek, “Bu sene çok zorluklar atlatarak buraya geldik. Sezon başında ilk ve tek hedefimiz 2’inci Lig’e çıkmaktı. Bunu da çok çalışarak başardık. Grubumuzda şampiyon olarak çıktık.

Play-Off maçlarında Kocaeli karşısında haksız bir mağlubiyet yaşadık. O yenilgiden sonra kimse bizim ondan sonra ki maçları kazanarak 2’inci Lig’e çıkacağımızı düşünmüyordu. Ama biz umudumuzu hep koruduk, zaten Doğu, Kürt çocuğu olduğumuzu da böyle belli ettik” diye konuştu.

“ÖNÜMÜZDEKİ SEZON HEDEFİMİZ 1’İNCİ LİG”

2’inci Lig’de de bir üst Lig için mücadele edeceklerini ifade eden Hevidar Ödüngit, rakiplerinin kendilerinden korkması gerektiğini söyledi.

Ödüngit, bir üst Lig için yine çok çalışacaklarını ve güçlü bir takım olduklarını belirterek, “2’inci Lig’e çıkmak için çok çaba sarf ettik. Biz buradan daha sonra Konya’ya kalan maçlar için giderken sadece ailemizin gücünü aldık.

Maçlara çıktığımızda Bursa ve diğer takımlar bize karşı ön yargılıydı. Ama biz orada hem rakibimize çok centilmence davrandık hem de maçı Amed’de yakışır bir şekilde aldık. Aslında bu yıl emeklerimizin karşılığını aldık. Bunca senedir olması gereken bu sene oldu.

Önümüzde ki sezonda amacımız daha büyük olacak 1’inci lig olacak hedefimiz. 2’inci Lig’de ki rakiplerimiz kim olursa olsun bizden korksunlar. Zaten oyuncu olarak çoğu oyuncumuz Milli Takım’a gidecek düzeydeler. Bunu rakiplerimiz de biliyor. Bizim gücümüzün onlarda farkında” ifadelerini kullandı.

“HAKARETLERE MARUZ KALARAK BURAYA GELDİK”

Takım oyuncularından Büşra Öncü ise sezon boyunca bin bir türlü zorluklardan geçerek 2’inci Lig’e çıktıklarını söyledi. Öncü, çoğu deplasman maçında haksızlıklara maruz kaldıklarını ifade ederek, “Bu sene 2’inci lige çıkabilmek için çok çalıştık. Deplasmanlarda hakaretlerden, fiziksel şiddete kadar her şeye maruz kalarak buraya geldik. 2’inci Lig maçlarına çıkarken hepimizin aklında aynı kararlılık vardı. ‘Bu maçı alacağız’ diye. Bundan sonra da çalışmalarımıza aynı şekilde devam edip gücümüzü koruyacağız. Şimdi de hedefimiz var bu sene de hedefimiz 1’inci Lig’e çıkmak” dedi.

Büşra Becerikli ise gelecek sezonda sahaya aynı kararlılıkla çıkacaklarını ve gelecek olan rakiplerinden korkmadıklarını söyledi.

Kaynak: Spor Merkezi