Görüş Bildir

Amedspor ve Diyarbekirspor arasında transfer sorunu!

Amedspor ve Diyarbekirspor arasında futbolcu anlaşmazlığı devam ediyor. Amedspor yönetiminden zehir zemberek açıklamalar geldi.

Amedspor ve Diyarbekirspor arasında transfer sorunu!

Basına ve Kamuoyuna

2017-2018 sezonu transfer çalışmaları yaptığımız bu süreçte maalesef ki çok da hoş olmayan ve sporun ruhuna yakışmayan durumlarla karşı karşıya kalıyoruz. Kentimizin diğer takımı ve değeri olan Diyarbekirspor’ un kulüp yöneticilerinin pratikleri temsil ettikleri kurumun ve şehrimizin hassasiyetlerine yakışmamaktadır. Diyarbakırspor’un devamı olduklarını ve bu efsaneyi tekrar canlandıracaklarını iddia eden Diyarbekirspor yöneticileri, ne yazık ki, Diyarbakırspor ismine layık bir duruş sergilememektedirler. Şehrimizde spor yöneticiliği yapan bizler onları en iyi anlayanlar olarak söylüyoruz ki yaptıklarınız değerli kulüplerimiz olan Amedspor’umuza ve Diyarbekirspor’umuza ve de taraftarlarımızı incitmekte ve zarar vermektedir. Yöneticiler olarak bu yanlışları yapıp zarar vermeye hakkımız olmadığı gibi haddimiz de değil bunu bilmelerini isteriz. Diyarbekir Spor yönetiminin yaptıklarını gözden geçirmelerini ve bu hassasiyetlere dikkat etmelerini arkadaşları ve hemşerilileri olarak öneririz.

EMRE TORUN TRANSFERİ

Bugün basına düşen Emre Tosun transferi gerçek anlamda kentin iki takımından biri olan Diyarbekirspor ismine yakışmadı. Bugün imza attığı söylenen Emre Tosun, bir buçuk aydır konuştuğumuz ve kendisi ile anlaştığımız bir sporcudur. Bu anlaşmaya istinaden Galatasaray Spor Kulübüne resmi talep yazısı yazılmıştır. Galatasaray Spor Kulübü ile gerekli görüşmeler yapılmış ve anlaşılmıştır. Emre Tosun adlı sporcumuz bu görüşme ve anlaşmalar üzerine kampımıza katılım sağlamış ve antrenmanlara çıkmıştır. Buna rağmen Emre TOSUN, Diyarbekirspor yönetimi ve kulüp menajeri tarafından aranarak sporcuya daha fazla ücret teklifinde bulunulup kamptan ayrılması sağlanmıştır. Bugün ise 3 yıllık sözleşme yapıldığı duyurulmuştur. Galatasaray Spor Kulübüyle yapılan temaslarda, bu transferden haberlerinin olmadığını beyan etmişlerdir. Amedspor olarak Galatasaray Spor Kulübü ile resmi yazışmalar ve maillerimiz de mevcuttur. Emre Tosun transferinin iç yüzü bu şekildedir.

ABDULLAH ÇETİN İLE GÖRÜŞMELER

Yanı sıra uzun bir süredir gündemi meşgul eden Abdullah Çetin transferine de açıklık getirmek istiyoruz. Abdullah Çetin kulübümüzün 2017-2018 transfer döneminde, hali hazırda sözleşmesi bulunan ve anlaşılan ilk futbolcusudur. Abdullah Çetin kardeşimizle anlaşma sağlamış olmamıza rağmen ve bu durum Diyarbekirspor yönetimince de bilinmesine rağmen yine Diyarbekirspor yönetimince etik değerler hiçe sayılarak sözleşmesi devam eden sporcumuzla bilgimiz dışında görüşüp, transfer ve ücret artışı teklif etmeleri sonucu sporcumuz prensipte anlaşmamıza rağmen bu anlaşmayı inkar ederek Diyarbekirspora gitmek çabası içerisindedir. Abdullah Çetin meselesinin de iç yüzü bu şekildedir. Amedspor kendisinde oynamak istemeyen hiçbir sporcuyu zorla tutmaz ve tutmayacaktır da. Şayet Diyarbekirspor bu transferi gerçekleştirmek istiyorsa, Amedspor tesisleri ve adresi bellidir. Bir çayımızı içmeye gelir, bonservis bedelini öder ve ilgili sporcuyu transfer ederler. Bu konuda da tarafımıza şu ana kadar gelen resmi bir teklifleri yoktur. Abdullah Çetin’in bonservisini ödemek isteyen her kulüp, sporcu ile de anlaştığı takdirde kendisini transfer edebilir.

KONU YARGIYA GİDEBİLİR

Konuyu özetlemek gerekirse, Amedspor Kulübü Yönetim Kurulu olarak aldığımız prensip kararlar doğrultusunda, yıllardır hiçbir şekilde Diyarbekirspor’ un temasa geçtiği herhangi bir sporcuyla iletişime geçmedik. Aynı saygı ve ahlaki duruşu da kendilerinden beklemekteyiz. Transfer taleplerinin etik kurallara ve usullere uygun olarak yapılıp, konular kulüp yöneticileri arasında resmi görüşmelerle çözülmelidir. Bu tarz etik dışı yöntemlerle yöneticilik yapmak kentimize zarar verir. Bu tarz filler kentimize zarar vermekle de kalmaz, hukuki yollara başvurduğumuz takdirde Diyarbekirspor da zarar görür.

Bu vesileyle, Kentimizdeki tüm taraftarlara da bu yolla sesleniyor, etik dışı davranışlarla bir ayrışmanın yolunu açmaya çalışan kişilerin yaptıklarına prim vermeyerek birbirlerine karşı saygılı ve düzeyli tutum sergilemelerini rica ediyoruz.

Kaynak: Diyarınsesi

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi