Görüş Bildir

Amedsporun kupalı yanıtı!

Amedspor için "Kandil'in talimat verdiği spor kulübü" diyen İçişleri Bakanı Soylu'ya yanıt, Kulüp Başkanı Metin Kılavuz'dan geldi. Kılavuz, "Açıklamalarını şaşkınlıkla izledik. Biz her türlü denetime açığız" dedi.

Amedsporun kupalı yanıtı!

Amed Sportif Faaliyetler Kulübü Başkanı Metin Kılavuz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Amedspor’a yönelik açıklamaları üzerine basın toplantısı düzenledi. Soylu’nun açıklamalarını şaşkınlık, üzüntü ve hayretle izledikleriniöne süren Kılavuz, şöyle konuştu: “Kulübümüz ülkemizde özellikle mali anlamda en şeffaf kulüplerin başında yer almaktadır ve tüm mali hareketlerimiz yeminli mali müşavir raporuyla belgelidir. Bu da rapor halinde Türkiye Futbol Federasyonu’na bildirilmektedir. Kulübümüz bir önceki dönem benzer ithamlarla başta mali müfettişler olmak üzere her türlü denetimden geçmiştir. Tek bir olumsuz husus ile isnat edilemeyeceği tespit edilmiştir. Bu konuda kulübümüzün her zaman denetime açık olduğunu da belirtmek isteriz.”

Soylu’nun açıklamalarının Amedsporu kriminalize etmeye yönelik olduğunu belirten Metin Kılavuz, “Bu beyanlarını, Amedspor üzerinde gelişecek olumsuzluklarda -deplasmanda yaşanacak taraftar olayları, hakem temsilci vs. yaklaşımlarında- sorumlu ve sorunlu buluyoruz” dedi.

DESTEK KAMPANYASI BA

Konuşmasına “Bölge ve şehrimiz gençlerine sportif faaliyetleri ile hizmet eden kulübümüze sahip çıkılması hayati önemdedir” diye devam eden Kılavuz, sporseverlere destek çağrısında da bulundu: “Bu anlamda tüm Amedspor gönüllülerini sahamızda 1 Aralık Pazar günü saat:13:00’de oynayacağımız Yeni Çorumspor maçına davet ediyoruz. Ayrıca bu akşam saat 21.00’de resmi Twitter hesabımız www.twitter.com/amedskofficial üzerinden açacağımız ‘Amedspor Benim’ hashtagine herkesi destek olmaya çağırıyoruz.”

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün Jandarma Genel Komutanlığı Beştepe Karargahı’nda düzenlenen Jandarma İl Komutanları Toplantısı’na katılarak açıklamalarda bulunmuştu. Soylu, Amedspor’la ilgili şunları söylemişti: “Kandil’in en son derdinin ne olduğunu biliyor musunuz? Söyleyeyim, Amedspor. Aman ne yapın, nereden ne ederseniz edin Kandil’in açık talimatı, ‘Amedspor’a oradan buradan ayda 400-500 bin lira para bulun’ diye bizatihi Cemil Bayık talimat gönderiyor. Terör örgütünün direkt talimat verdiği bir spor kulübü. Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir şey yapılabilir mi? Cemil Bayık, ‘Amedspor’a destek verin’ diye açık açık talimat gönderdi, duymayacak mıyız?”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi