Görüş Bildir

Antalyaspor kafayı bu defa Zlatan Ibrahimovic’e taktı, Gencer’den olay açıklamalar!

Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, transferde yer yerinden oynatmaya hazırlanıyor. Gültekin Gençer gelecek yıl planları ve transferle ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Zlatan Ibrahimovic için yaptığı açıklamalar olay yarattı.

Antalyaspor kafayı bu defa Zlatan Ibrahimovic’e taktı, Gencer’den olay açıklamalar!

Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, gelecek senenin çalışmalarını yaptıklarını belirterek, "Gelecek yıl Avrupa kupalarına gitmeyi arzulayan, hedefli bir takım ortaya çıkarmak için çabalıyoruz. Avrupa'ya gidebilecek, orada kalıcı olabilecek bir potansiyele sahibiz" dedi.

Gencer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya'nın futbol şehri olma yolunda ciddi mesafe aldığını anlattı.

Antalya'yı Sevilla ve Mallorca gibi kentlerle karşılaştırdığını anlatan Gencer, Antalya'nın Sevilla şehrinden her anlamda çok yukarıda bulunduğunu, sadece sportif başarı anlamında geride olduklarını kaydetti.

Sportif başarı anlamında da Antalya'nın sesinin duyulmasının gerektiğini dile getiren Gültekin Gencer, şehir olarak birlik ve beraberlik içerisinde olmaları gerektiğini ifade etti.

Antalya'daki herkesin "Şehrin marka değerini nasıl yükseltebiliriz" diye düşünmesi gerektiğini vurgulayan Gencer, kentteki tüm kesimlerin tek yumruk olma zamanın geldiğini dile getirdi.

Gültekin Gencer, birlik olunması halinde Antalyaspor'u çok farklı yerlere taşıyacaklarını belirterek, "Antalyaspor'u daha iyi yerlere taşımak için ciddi adımları atmaya başladık. Önümüzdeki yılı, nokta transferleri planladık ve altyapı çalışmalarını yaptık. Gelecek yıl Avrupa kupalarına gitmeyi arzulayan hedefli bir takım ortaya çıkarmak için çabalıyoruz. Avrupa'ya gidebilecek, orada kalıcı olabilecek bir potansiyele sahibiz" diye konuştu.

Avrupa kupalarında mücadele eden bir Antalyaspor oluşturmayı hedeflediğine vurgu yapan Gencer, "3 yıllık, 5 yıllık planlamalar yapıyoruz. Antalyaspor'un hedefleri doğrultusunda uğraşacağız. Her hafta sonu kiraya verdiğim 11 futbolcunun karşılaşmalarını izliyorum. İlgili ekiplerimiz de izliyor. 'Kimler yetenekli, kimleri alabiliriz' diye çalışıyoruz. Bunların yanında problemli dosyalarımızı minimuma indirdik. Mevcut kadromuzdaki oyuncularımızın 2016 yılı başı itibarıyla hiçbir alacağı yok" değerlendirmesinde bulundu.

Gencer, teknik direktörleri Jose Morais'in farklı bir çalışma stilinin olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"Antrenman bitiyor futbolcularımız 'hala çalışacağız' diye uğraşıyorlar. Eskiden 'antrenman bitse de gitsek' diye bakıyorlardı. Herkes tesislerde vakit geçirmek istiyor. Morais her şeyden önce futbolcularıyla, taraftarla iyi iletişim kuran birisi. İmza atarken 'Ben bırakırsam kaç para tazminat ödeyeceğim. Bırakırsam Antalyaspor'dan aldığım parayı veririm' dedi. O jestine karşılık biz de 'gerek yok' dedik. Morais ile gelecek yılın planlamasını yapıyoruz."

Samuel Eto'o gibi dünya yıldızıyla çalışmanın mutluluğunu da yaşadıklarını anlatan Gencer, "Eto'o ile sürekli gelecek yıllara dair konuşuyoruz. Bir sohbette bana 'gelecek yıl şampiyonluğa oynayan bir takım yapacağız. İnşallah bu hedefe ulaşacağız' dedi. Eto'o bu kente geldikten sonra gelmeyecek yıldız yoktur" ifadelerini kullandı.

Gencer, 24 Mart'ta Türkiye ile İsveç arasında Antalya'da oynanması planlanan hazırlık maçı için kente gelecek Zlatan İbrahimovic ile ortak arkadaşları ve Eto'o aracılığıyla görüşmeye başladıklarını söyledi.

İbrahimovic ile maçtan sonra bir araya geleceklerini aktaran Gencer, "Antalyaspor Kulübü olarak İbrahimovic'i tesislerimizde ağırlamak istiyoruz. Transfer olarak değil, yanlış anlaşılmasın. Burada sadece onunla görüşmek, sohbet etmek istiyoruz" dedi.

Devre arasında İstanbul takımlarının birisinden Eto'o ile ilgili transfer teklifi geldiğini belirten Gencer, şunları kaydetti:

"Biz Eto'o'yu bonservissiz aldık. Çin'den de teklif geldi. Eto'o 'Beni kaça serbest bırakırsınız' diye sordu. 1 yılda aldığı parayı komple bize teklif etti. Biz ona rağmen 'hayır' dedik. Lig sonunda Eto'o'ya Türkiye ya da yurt dışından teklifler olacaktır. Biz onunla devam etmek istiyoruz."

Gencer, Manchester City'in Antalyaspor ile hazırlık maçı yapmak istediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bizden bir bedel almaksızın Antalya'ya gelmek istiyorlar. Teklif 6-7 Ağustos için geldi. Şimdiden yaz aylarında yapacakları hazırlık maçlarını bile belirliyorlar. Bunlar mutluluk verici şeyler. Zamanında birçok kulüp, büyük kulüpleri para vermeden Türkiye'ye getiremiyordu. Nereden nereye geldik. Bunlar bazı şeyleri doğru yaptığımızı gösteriyor."

Haziran ayında Antalya'yı büyük sürprizler beklediğini anlatan Gencer, "Radikal kararlar alacağız. Kadromuzu koruyup, ciddi dokunuşlar ve nokta transferler yapacağız. O dokunuşlarla Antalyamız ciddi bir futbol şehrine dönüşecek. Bunu yapmamız gerekiyor. Temmuz'da yeni tesislerimiz Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından kulübümüze teslim edilecek. Yeni tesislere hedefli bir takım olarak girmek istiyoruz" diye konuştu.

Zlatan İbrahimovic Kimdir?

1995 yılında büyüdüğü şehrin takımı Malmö ile anlaşan Ibrahimovic, burada geçirdiği birkaç yılın ardından, genç yeteneklere olan ilgisiyle ünlü Arsenal menajeri Arsen Wenger'in ilgisini çekmeyi başardı ancak Malmö kulübü Ibrahimovic'in transferine izin vermedi. 2001 yılında 7.8 Milyon avro karşılığında Ajax'a transfer oldu ve bu takımla önemli başarılara imza attı.

Ajax'ta oynadığı sırada, Hollanda ile yapılan bir milli maçta Ajax'tan takım arkadaşı Rafael van der Vaart'ı kasten sakatladığı gerekçesiyle Juventus'a satışına karar verildi.

19 Milyon avroya gerçekleşen Juventus transferinin ardından takımda ilk onbirde yer bulmaya başlayan Ibrahimovic, bu takım ile İtalya şampiyonluğu yaşadı. 2005-2006 sezonunda İtalya'da patlak veren şike skandalı ile birlikte Juventus'un küme düşürülmesinin ardından inter'e transfer oldu.

Zlatan Ibrahimovic futbol hayatını halen Inter kulübünde sürdürmekte.     

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi