Görüş Bildir

Bakan Kılıç: TFF'nin kararının çözüme katkı sunacağını umuyorum

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, futbolda şike iddialarına ilişkin Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) açıklayacağı karara ilişkin, ''TFF'nin özerk yapı içinde alacağı ve açıklayacağı kararın, Türkiye'de çok geniş bir taraftar kitlesine sahip olan futbolda sorunların çözümüne katkı vereceğini temenni ediyorum'' dedi.

Bakan Kılıç: TFF'nin kararının çözüme katkı sunacağını umuyorum

Suat Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in futbolda şike olaylarına ilişkin kararı açıklamadan önce Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıç, futbolun özerk yapısına başından itibaren özel bir saygı gösterdiklerini, bu nedenle TFF'nin alacağı kararların öncesinde veya sonrasında siyaset kurumu olarak yorum yapmayı doğru bulmadıklarını söyledi. TFF'nin özerk yapısı içinde kararlarını vereceğini belirten Kılıç, UEFA'nın da farklı bir yaklaşımı olacaksa onun da kararlarını ortaya koyacağını kaydetti.

Türkiye'de futbolun, yaşanan gelişmeler nedeniyle yara aldığını, yıprandığını ve yorulduğunu ifade eden Kılıç, ''Türkiye'de futbolun yeniden kuvvetlenmesi, eski gücüne dönebilmesi için tüm imkanları seferber ettik. Bunun dışında bir bakışımız yok. Türkiye'de futbol, tek başına en fazla ilgili, seyirciyi toplayan, sporun içinde en büyük ekonomik büyüklüğe sahip olan sektördür. Tribünler doluyorsa, ekran başına milyonlar kilitleniyorsa burada Türk futbolunun sorunlarını çözüm yönünde bir takım inisiyatifler kullanılabilir. Ama bu inisiyatifleri kullanacak olan yer TFF'dir. Özerk yapı nedeniyle'' diye konuştu.

Bakan Kılıç, ''TFF'nin alacağı karar futboldaki bu yarayı tedavi edebilir mi?'' sorusuna ''Geçen sezon sonunda yaşanan bir takım konular var. Futbolun yara aldığı tespiti de sadece benim tespitim değil. Yaşananlar seyirciyi, tribünleri, kulüpleri, futbolcuları etkiledi. TFF'nin bugün ne karar açıklayacağını bilmeden, açıklanacak kararın o yaraya ne kadar derman olacağını kestirmem güç. TFF'nin özerk yapı içinde alacağı ve açıklayacağı kararın, Türkiye'de çok geniş bir taraftar kitlesine sahip olan futbolda sorunların çözümüne katkı vereceğini temenni ediyorum'' dedi.

Bakan Kılıç, ''Son play-off'u nasıl buldunuz?'' sorusuna, şu cevabı verdi:

''Tahmin ettiğimden daha büyük heyecan meydana getirdi. Play-off müsabakalarının sonuç üzerinde bu kadar kuvvetli etkisinin olacağını ben de tahmin etmedim, hiç kimsenin de tahmin ettiğini zannetmiyorum. Türkiye'nin en yüksek teknik kapasiteye sahip dört takımın play-off'lara katıldığı için belki ortaya çıkıyor bu tablo. Tüm maçlar üç ihtimalli. Doksan artı dördüncü dakikada bile skorun değişmesi muhtemel. Gerçekten büyük heyecan var. Ama buna rağmen play-off sistemi doğru mudur değil midir tartışması bu yaz yapılacaktır. Ve bu tartışmada mutlaka kulüplerin fikirleri alınarak neticeye ulaşılmalıdır. Aksi halde paydaşların istemediği bir çözüm, çok da çözüm sayılmaz.''

Bu arada, yeni sezonda Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Kanunu'nun harfiyen uygulanacağını belirten Kılıç, adli makamlar, kolluk kuvveti, vali ve diğer mülki amirlerin, söz konusu kanunun uygulanmasına yönelik ısrarcı bir özen içinde olacaklarını ifade etti.

Bakan Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, şehir tiyatrolarının özelleştirilmesine ilişkin açıklaması ile ilgili bir soru üzerine de Erdoğan'ın bu konuda kapsamlı bir açıklama yaptığını belirterek, ''Sayın Başbakanımız, bakışımızı yansıtan yaklaşımı ortaya koydu. Yeni bir şey söylemeye gerek olduğu kanaatinde değilim. Net olarak Sayın Başbakan durumu ifade etti. Bu alanda yeniden yapılanma ihtiyacı varsa, Sayın Başbakanımızın açıkladığı yöntem, yeniden yapılanma fırsatını da sanat alemine sunabilir diye düşünüyorum'' diye konuştu.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi