Görüş Bildir

'BAL profesyonel olacak'

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten,TFF’nin üzerinde durduğu yeni ligler statüsünün hayata geçmesiyle bölgesel amatör ligin profesyonel bir statü kazanacağını açıkladı.

'BAL profesyonel olacak'
2011-2012 sezonunda BAL’de mücadele eden takımların Play-Of maçlarında mağdur oldukları konusunda çok sayıda şikayet geldiğini belirten İçten, “Mağduriyetlerin giderilmesi yönünde çalışmalar yapılıyor. İnancım alınacak her yeni karar herkesi mutlu edecektir” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı’na seçilen Yıldırım Demirören ve ekibinin çalışmalarını yakından takip ettiğini vurgulayan İçten, Federasyonun 3’ncü Lig için radikal kararlar alacağını ifade etti.

YENİ DİYARBAKIRSPOR VE DİĞER TAKIMLAR Yeni Diyarbakırspor, 1930 Bafraspor, Beyköy Belediyespor, Toroslar Belediyespor ,Çiğli Belediyespor Zara Belediyespor gibi takımlarının başkanları ile görüştüğünü kaydeden İçten, “Sayın Başkanlar son maçlarda sezon ortasında alınan bir kararın kendilerini zora soktuğunu söylediler. Play-Of’ta Kura çekilmeden hiç tanımadıkları takımlarla karşılaştılar. Aslında 3’ncü lige çıkmalarının gerektiğini söylediler. Biz de hemen bu konuda çalışma başlattık. Gerek Gençlik ve Spor Bakanımız ve gerekse Futbol Federasyonu ile görüşmeler yaptık. İnşallah yeni sezonda tüm takımlarımız istediklerini elde edecekler” diyerek, yeni sezon için ipuçları verdi.

3.LİG YERİNE YARI PROFESYONEL LİG İçten, 3.Lig’in kaldırılarak yerine yeni bir lig kurulacağını ve bu ligde başarılı olanların direkt 2.Lig’e çıkacağını bildirdi. İçten,”Bu sezon herkesin bildiği üzere futbolda çok tartışmalar yaşandı. Sezon sonunda BAL Ligi’nde mücadele eden takımların da son maçlara ilişkin şikayetleri oldu. Bunları değerlendirdik hemen bir çalışma başlattık. Yaptığımız görüşmelerde 3’ncü Ligin kaldırılabileceğini öğrendik.Eğer düşünülen proje hayata geçerse BAL Liginde Play-Of’ta kaybeden takımlar bir üstü lige çıkacak. Bu rekabeti ve başarıyı arttıracak. Dünya Kupası 3’ncülüğümüz, Galatasaray’ın UEFA Kupası almasından sonra kayda değer bir başarı yok. Alınacak bu kararla birlikte takımlarımız daha kaliteli daha göze hoş gelen bir futbol oynayacaklar. Bu da hepimizi mutlu edecektir.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi