Balkan Yürüşünde Diyarbakır Başarısı

Diyarbakırlı yürüyüşçüler Yunanistan'da yapılan 15. Balkan Yürüyüş Şampiyonası’nda tarihi bir başarıya imza attı.

Balkan Yürüşünde Diyarbakır Başarısı

Diyarbakırlı atletler, 15. Balkan Yürüyüş Şampiyonası'ndan 3 madalya elde etti.

Yunanistan'ın Florina kentinde yıldız, genç ve büyüklerde 5, 10 ve 20 kilometre kategorilerinde düzenlenen olimpiyatlara milli takım kafilesinden Diyarbakırlı Ayşe Tekdal, Meryem Bekmez ve Yeter Aslan dereceye girdi.

Müsabakalarda Meryem Bekmez, 5 kilometre yıldız kızlar kategorisinde 24:28'lik derecesiyle altın madalya, aynı kategoride Ayşe Tekdal 24:45'lik derecesiyle gümüş madalyanın sahibi oldu. On kilometre genç kızlar kategorisinde piste çıkan Yeter Aslan ise 53:41'lik derecesiyle bronz madalya elde etti.

BÜYÜK BAŞARI SAĞLANDI

Antrenör Çetin Aslan, yaptığı açıklamada, müsabakaların hem Türkiye açısından hem de Diyarbakır adına büyük bir başarıyla sahne olduğunu söyledi. Millilerin takım olarak, Balkan Şampiyonluğu elde ettiğini ve 3 altın, 2 gümüş, 2 bronz olmak üzere toplam yedi madalya kazandığını kaydeden Aslan, şunları dile getirdi:

TARİHE İMZA ATTILAR

"Ay yıldızlı millilerimiz çok önemli başarılara imza attılar. Hem takım olarak hem de ferdi olarak büyük başarılara imza attılar. Milli takımımız, geçtiğimiz yıl Ayvalık’taki Balkan Yürüyüş Şampiyonası’nda olduğu gibi bu yıl Yunanistan’da da takım halinde zirveye çıkmayı başardı. Üç altın, 2 gümüş, 2 bronz olmak üzere toplam yedi madalya kazanan ay-yıldızlılar, Yunanistan ve Romanya’nın önünde ilk sırayı elde etmeyi başardı. Diyarbakırlı üç sporcumuz da kürsüye çıkarak büyük bir başarı elde etti."

Sporcuların gurur verici bir başarıya imza attığını ifaden Ateletizm Federasyonu Diyarbakır İl Temsilcisi Azamettin Özaydoğdu ise "Yunanistan'da sporcularımız tarihi başarılara imza attılar. Onları ve onlara emek veren antrenörlerimizi yürekten kutluyorum." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz