Görüş Bildir

Barcelo herşey demektir

İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekibi Atletico Madrid'den Barcelona'ya transfer olan Arda Turan, Barcelona formasıyla tüm kupaları kazanmak istediğini söyledi.

Barcelo herşey demektir

Nou Camp Stadı'nda 10 Temmuz Cuma günü 5 yıllık sözleşmeye imza atacak 28 yaşındaki Arda, yeni kulübünün internet sitesine açıklama yaptı.

"Barça'nın parçası olmanın anlamı benim için çok büyük. Düşüm, alın terimin karşılığı, kariyerimin en yüksek noktasına ulaşmak, yani her şey demek" ifadelerini kullanan Arda, Barcelona'da oynamaya hazır olduğunu ve takım arkadaşlarının da yardımıyla kısa sürede uyum sağlamayı umut ettiğini belirtti.

Arda, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Beni Barça'da en çok çeken şey, bu kulübün değerleri. Bu kulübü farklı yapan şey değerleri. Bu onu diğer takımlardan farklı kılıyor. Saha içinde ve dışında futbolcu olarak bu değerlerle yaşıyorsun. Sistemi, yarattığı beklentiler ve futbolu. Yani Barça hem saha içinde hem de dışında bir takım."

Barcelona'da oynamayı hedeflediğini anlatan Arda, "Barcelona, asla pes etmemek, sonuna kadar mücadele etmek, her zaman kendine ve takımına güvenmek olan benim felsefeme uyuyor" değerlendirmesini yaptı.

Türk futbolcu Arda, Barcelona'nın sistemine uyum sağlamak ve her geçen gün daha iyiye gitmek için her şeyini vereceğini belirtti.

Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi için "Çok basit bir şekilde en iyisi" yorumunu yapan Arda, "Her zaman söyledim. Şimdi de aynı şekilde düşünmeye devam ediyorum. Messi, en iyisi. Onunla birlikte oynamak ve aynı formayı giymek bir onur" ifadelerini kullandı.

Futbolcu olarak her zaman idolünün "Maradona" olduğunu kaydeden Arda, "Mevcut futbolcular arasında elbette ki Iniesta" dedi.

Futbolda hiçbir zaman kişisel düşünmediğini vurgulayan Arda, "Bu futbolcular ve bu sistemle eminim ki daha fazlasını yapıp, geçmiş istatistiklerimi geçerim. Ancak önemli olan Luis Enrique'nin sistemine ve takıma entegre olmam" yorumunu yaptı.

Arda, bu zamana kadar hayallerini gerçekleştirme şansı bulduğunu anlatarak, gelecek sezon Barcelona ile 6 kupayı da kazanmayı arzuladığını dile getirdi.

Barcelona'nın da İstanbul gibi deniz kenti olması nedeniyle her sabah uyandığında denize yakın olduğunu hissedeceğini vurgulayan Arda, "Bir şehirde kendini iyi hissetmek için orada başarılı olmak önemlidir. Böyle de olacağına eminim" değerlendirmesinde bulundu.

Arda, Barcelonalı futbolculardan Ivan Rakitic'i, maç sonrası bazen konuştuğu için tanıdığını belirtti.

İstanbul'dan yarın Barcelona'ya gelecek Arda Turan'ın öğleden sonra yeni kulübünü ziyaret edip, Barcelona'nın ambleminin önünde gazetecilere poz vererek, yöneticilerle yemek yemesi bekleniyor. Arda, cuma günü sabah doktor kontrolünden geçerek, daha sonra 5 yıllık sözleşmeye imza atacak ve ardından Nou Camp Stadı'nda basın toplantısına katılacak.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi