Basketbol müsabakaları tamamlandı

Diyarbakır’da okullararası gençler basketbol grup müsabakaları sona erdi.

Basketbol müsabakaları tamamlandı

Diyarbakır’da 22 takım ve 308 sporcunun yer aldığı müsabakalar, Köşkler Spor Salonu ve Talaytepe Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. 3 grup halinde yapılan müsabakalarda, başarılı olan takımlar belli oldu. Erkekler kategorisinde, A grubunda Özel Diyarbakır Doğa Anadolu Lisesi, B grubunda Elazığ Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi ve C grubunda Adıyaman Altınşehir Anadolu Lisesi gruplarını lider tamamlayarak Türkiye yarı finallerine katılma hakkını elde etti.

KIZLARDAKİ BAŞARI

Kızlar kategorisinde ise Siirt Şehit Zafer Kılıç Spor Lisesi A grubunda çıkmayı garantileyen ilk takım oldu. B grubunda Özel Diyarbakır Temel Kavram Lisesi ve C grubunda ise Özel Batman Doğa Anadolu Lisesi gruplarından çıkmayı başaran diğer takımlar oldu.

Gruplarını lider tamamlayarak Okullararası Gençler Basketbol Türkiye Yarı Final müsabakalarına katılma hakkını elde eden takımlar için ödül töreni düzenlendi. Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Akın Erim ve bazı yetkililerin de yer aldığı törende dereceye giren takımlara madalya verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz