Görüş Bildir

Beton ismail’i kaybettik...

Uzun yıllar Diyarbakırspor forması giyen ve birçok yıldız oyuncu yetiştiren İsmail Tekoğlu, Nam-ı diğer Beton İsmail, 77 yaşında yaşama veda etti.

Beton ismail’i kaybettik...

1940 Yılında Diyarbakır’da doğdu. Futbola, 1955 Yılında Yıldız Gençlikspor Kulübunde başladı. 1964 yılında yılın transferini gerçekleştirerek, 1. lig takımlarından Ankara Hacettepespor’a 7 Bin 500 Lira karşılığında transfer oldu. Ankara’da futbol yaşamını sürdüren Tekoğlu, iki yıl aradan sonra tekrar eski takımı Yıldızspor’a geri döndü. 1968 yılında Yıldız Gençlikspor ile Dicle Gençlikspor’un birleşmeyisye Diyarbakırspor’lu olan Beton İsmail, futbol yaşamında bir çok başarılara imza atmış. 140 maç aralıksız oynamış ve bu süre zarfında bir kez sakatlık geçirmiş olan Tekoğlu, 1974 yılında futbolu bırakmış. 1974 yılında alt yapı sorumlusu olarak Diyarbakırspor alt yapı kordinatörlüğüne getirilen Tekoğlu, 1982 yılına kadar alt yapı sorumluluğu görevini sürdürmüş.  Tekoğlu,  görev yaptığı süre içinde, Türk futboluna çok sayıda yıldız futbolcu yetiştirmiş. Kendisiyle yaptığımız bir görüşmede, o yılları şöyle dile getiriyordu:

BETON İSMAİL

“Bizim zamanımızda futbolda para falan yoktu. Biz her Diyarbakır’lı gibi fedakarlık yapıyorduk. Bizimki gönül işiydi. Kendi sahamızda neyse, deplasmanlarda çok büyük eziyetler çekiyorduk. Bozuk arabalarla deplasmanlara gidiyorduk. Hiç unutmam, 1969 yılıydı. Rizespor deplasmanına gittik. 1-0 mağlup olmuştuk. Maç dönüşü, bizi taşıyan otobüs Zigana geçidinde yoldan çıktı. Kar birikintisine saplanarak durabildi. Ogün orada o kar birikintisi olmasaydı, bugün hiçbir futbolcu hayatta olmayacaktı. Çok büyük bir kazayı ucuz atlatmıştık. Yine 1970 senesiydi. Rizespor şampiyonluğa oynuyor, bizim ise hiç bir iddiamız yoktu. Ortada çok büyük şaibeler dolaşıyor. Bizim bir iddiamız yok ama, bizim bir insanlık onurumuz var, bir kentin şerefi var. Kendi sahamızda oynuyoruz. Biz galip gelirsek, Malatyaspor Şampiyon olacak. Bizim yöneticilerimiz, Pazartesi gününden itibaren bizi kampa aldı. Dış dünyayla bağlantımız bir nevi kesildi. Söylentiler falan duyuyoruz ama bizi hiç kimse ilgilendirmiyor. Maç günü sahaya çıktık ve Rizesporu’u 1-0 yendik. Malatyaspor 2.lige çıktı. Biz her maça onurumuz için çıkardık. Diyarbakırspor’un şerefi için çıkardık. Hiç bir takımın durumu bizi ilğilendirmezdi.”   İsmail Tekoğlu, yaşadığı kent olan İzmir’de toprağa verilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi