Bir çocuk bir gelecek

Karate, Taekvando ve Judo federasyonlarının birlikte başlattığı ‘Bir çocuk, bir gelecek’ projesi kapsamında Ziya Gökalp Kapalı Spor Salonu’nda malzeme dağıtımı yapıldı.

Bir çocuk bir gelecek
‘BİR ÇOCUK BİR GELECEK’ AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Diyarbakır Valisi MustafaToprak, Taekwando Federasyon Başkanı Metin Şahin, Judo Federasyon Başkanı Fatih Uysal, Badminton Federasyon Başkanı Murat Özmekik ile çok sayıda davetlinin katıldığı törende genç sporculara taekwando, judo ve badminton malzemeleri dağıtıldı. Malzeme dağıtım töreninde konuşan Taekwando Federasyon Başkanı Metin Şahin, güzel bir organizasyon gerçekleştirdiklerini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

DİYARBAKIR’A ÖVGÜLER YAĞDIRDI  Şahin, "Yaklaşık bine yakın çocuğumuza Taewando ve Judo federasyonumuzla beraber, Diyarbakır’da geniş bir katılımla sporcularımızın ihtiyacı olan malzemelerini dağıttık. Diyarbakır Valimiz, milletvekillerimiz ile beraber çok güzel bir organizasyon gerçekleştirdik" dedi. Diyarbakır’ın Taewando camiasına büyük katkıları olduğunu ifade eden Şahin, "Diyarbakır’ın taekwando tarihinde önemli bir yeri var. 2010’da Meksika’da düzenlenen turnuvada Dünya Şampiyonu yetiştirmiş, Diyarbakırlı Özlem kızımızda dünya 3’üncülüğü elde etmiştir. Bu bölgedeki potansiyeli biliyoruz. Bu nedenle önem veriyoruz. Bu projeye burada başlayıp, Siirt, Mardin, Batman gibi illerimizde de devam edecek. İyi vatandaş yetiştirme projesi diyelim. Bakanımızın ve genel müdürümüzün de katkılarıyla projenin ilk ayağını Diyarbakır’da gerçekleştirdik. Çok coşkulu bir kitleyle karşı karşıya kaldık. Büyük bir kazanım sağladık. Projelerimiz devletimizin, hükümetimizin bütün Güneydoğu’da iyi insan yetiştirme çalışmaları Taewando ve Judo Federasyonlarınca devam edecek. Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘ÇOK İYİ AĞIRLANDIK’ Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal ise, Diyarbakır’da startını verdikleri projeyi Türkiye’nin tamamına yaymak istediklerini ifade etti. 2012 Yılında başladıkları projenin ilk ayağında Diyarbakır’da oldukça iyi ağırlandıklarını belirten Uysal, "Amacımız Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere Türkiye’nin tamamına bu projeyi yaymaktır. Ümit ediyorum ki bu proje ile pek çok çocuğumuzu topluma kazandırırız. Judo ve taekwandonun sonunda ki ‘do’ kötünün dışındaki en doğru yol anlamındadır. Amacımız bu spor sayesinde çocuklarımızı yanlış yollardan çekerek doğru yola getirmektir" şeklinde konuştu.

‘BÖLGESEL LİG YAPACAĞIZ’ Diyarbakır’da iki branş için oldukça iyi sayılabilecek bir sayı ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Uysal, "Buna rağmen antrenör sayımız yeterli değil. Diyarbakır’da 3 antrenör ile judo alanında faaliyet gösteriyoruz. Bu yeterli mi, değil. 150 sporcuya ancak sahip çıkabilirler. Onun için elde ne kadar hoca varsa o kadar sporcu olur. Diyarbakır’da oldukça iyi ağırlandık. Valimize, vekilimize ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Diyarbakır’da judo alanında daha fazla aktif olacakları söyleyen Uysal, "1986 senesinden sonra Judo adına Diyarbakır’da ciddi bir etkinlik yapılmamış. Ancak biz bu durumu değiştireceğiz. Biz tüm Türkiye’yi bölgelere ayırdık. Diyarbakır ile birlikte on ile ayırdık. Malzeme ve hakem sayısını arttırarak bölgesel lig yapacağız. Bu faaliyetlerin pilot bölgesi Diyarbakır olacak. Ve bu faaliyetlerin tamamının masraflarını federasyon olarak biz karşılayacağız. Umut ediyoruz bundan sonra daha sık Diyarbakır’da olacağız" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz