Görüş Bildir

Bitlis'te kayak heyecanı

Bitlis'te kar seviyesinin istenilen düzeye ulaşmasıyla kış sezonuna hazır hale getirilen Erhan Onur Güler Kayak Merkezi'ne vatandaşlar ilgi gösteriyor.

Bitlis'te kayak heyecanı

Türkiye'nin en fazla kar yağışı alan illeri arasında bulunan Bitlis'te, kayak sezonu açıldı.

Kar seviyesinin yeterli seviyeye ulaştığı Erhan Onur Güler Kayak Merkezi'nde hafta sonunu fırsat bilen kayakseverler, uzun bir aradan sonra kayak yapmanın keyfini yaşadı.

Merkezin müdürü Refik Avşar, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaz mevsiminde çalışma yürüterek tesisi kışa hazır hale getirdiklerini söyledi.

Karın yeterli seviyeye ulaşmasıyla tesiste kayak sezonunu açıklarını ifade eden Avşar, "Halkımızı ve kayakseverleri tesiste kayak yapmaya davet ediyoruz. Şu anda tesisimizdeki kar seviyesi çok iyi durumda. Bir metrenin üzerinde kar bulunuyor. Bu da kayak için istenilen seviyedir." dedi.

- "Dezavantajlı 150 çocuk kayağa başlatılacak"

Avşar, Bitlis Valiliğince uygulanacak proje kapsamında il merkezi ve ilçelerindeki dezavantajlı 150 çocuğun kayağa başlatılacağını ifade ederek, "Bu proje önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek. Gerekli malzeme temini yapılarak kursları başlatacağız. Bitlis'te yeni kayakçılar yetişecek." diye konuştu.

Snowboard antrenörü Cengiz Kürem de vatandaşları merkezde kayak yapmaya davet etti.

Kentte kayak sezonunun açılmasıyla merkezde 24 sporcunun katılımıyla Snowboard İl Birinciliği Yarışması düzenlendi.

Yarışmada Mehdi Aysal birinci, Yusuf Ulutaş ikinci, Eser Kurt üçüncü oldu. Dereceye girenler sporcular, Türkiye Kayak Federasyonunun belirleyeceği tarihlerde Erzurum'da yapılacak bölge yarışlarında Bitlis'i temsil edecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi