Görüş Bildir

Bu da ot krizi!

Yeni statla ilgili hızlı başlayan çalışmaların gecikmesindeki nedenin 120 bin TL değerindeki ot parasının ödenmemesi olduğu ortaya çıktı.

Bu da ot krizi!
Mera alanı olduğu için  yasalara göre 20 yıllık parası ödenmek zorunda olan bu alanla ilgili yaşanan bu garip sorun şaşırtıyor.

TRAJİ KOMİK DURUM İçinde 33 bin kişilik stadın da yer aldığı 250 milyon TL’lik dev spor kompleksi ile ilgili çalışmaların neden son günlerde aksadığı ortaya çıktı. Gerekçe çok ilginç ve aynı zamanda düşündürücü. Kompleksin yapılacağı yerle ilgili tespit tamam ;Kayapınar ilçesindeki çevre yolunun bitişiği. Burası hazineye ait ama bir mera alanı. Yasalara göre 20 yıla kadar ot parasının ödenmesi gerekiyor. Bu da 120 bin TL ediyor. Ne var ki ilgili kurumlar devasa tesis için komik olan (!) bu rakamı ödeme konusunda topu birbirlerine atıyor. Sonuçta yine devletin kasasına girecek olan bu paranın ödenmesi konusunda yaşanan klasik bürokratik engeller ihale aşamasına gelinmesini ve temel atılmasını geciktiriyor.

BAKAN BASTIRIYOR AMA Kurumlar arasındaki ot parasıyla ilgili kriz (!) yüzünden işlemleri geciken yeni stat ve spor kompleksinin temeli bu yüzden Başbakan Erdoğan’ın 2 Haziran’daki ziyaretine yetişemedi.

Spor Bakanı Suat Kılıç’ın işlemlerin tamamlanarak bir an önce temeli atılarak tamamlanmasını istediği statla ilgili engellerin ne zaman aşılacağı bilinmiyor.

Bu arada yeni stat hizmete girene kadar mevcüt Atatürk Stadı’nın yıktırılmayacağı kaydedildi. Maliye Bakanlığı ve Spor Bakanlığı arasında yapılan protokolla yeni stadın yapımı ve eski stadın yeri TOKİ’ye devredilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi