Bu rekor kimsede yok

Dile kolay 8 aydır kazanamayan Erganispor, Türkiye liglerinin en uzun süre galip gelemeyen takım rekorunu kırdı.

Bu rekor kimsede yok
Sarı-Siyahlı takım, son 27 maçın 20’sini kaybederken,7 kez de berabere kaldı.

SON GALİBİYETİ 19 EYLÜL 2011’DE Spor Toto 3.Lig 2.Grup’tan Bölgesel Amatör Lig’e düşmesi neredeyse ilk yarının sonunda kesinleşen Erganispor, 12 yıl sonra çıktığı ve tarihinde ikinci kez mücadele ettiği bu ligde yine tutunamazken,ilginç istatistiklerin de sahibi oldu.

Bu sezon oynadığı 32 lig maçında sadece 2 galibiyet alabilirken,bunları da stadındaki bakım çalışmaları nedeniyle ilk yarıda maçlarını oynadığı Seyrantepe Stadı’nda aldı. İlk haftada K.Çekmecespor’u 3-0 ve 5.haftada Karsspor’u 1-0 yenerken, 19 Eylül 2011’de kazanılan Karsspor maçından sonra bir daha galibiyet alamadı.

EN FAZLA GOL YİYEN 2.TAKIM 243 gündür kazanamayan Erganispor, Türkiye profesyonel liglerinde bu sezon en uzun süre galip gelemeyen takım ünvanını elde etti. Karsspor galibiyetinden sonra oynadığı 27 maçın 20’sini kaybedip 7’sinde berabere kalarak galibiyet alamayan Erganispor,Ergani İlçe Stadı’nda yaptığı 7 maçın tamamını kaybederek bir başka başarısızlık rekoru kırdı.

Aldığı kötü sonuçlarla ilçe halkını kahreden Erganispor gol yeme konusunda da rekora koşuyor. 3.Lig’deki 57 takım içinde en fazla gol yiyen 2.takım oldu. A.Sebatspor 92 golle en fazla gol yiyen takım olurken,Erganispor’un fileleri 61 kez havalandırıldı.

TEK TESELLİ TESİS VE CENTİLMENLİG ! Deplasmandaki 8-0’lık Karsspor ve iç sahadaki 5-0’lık Orhangazispor yenilgileri en ağır hezimetler olarak dikkat çekti.

Erganispor’un tek tesellisi ise küme düşmesine rağmen tesislerini tamamlaması ve TFF’nin şampiyonuna 250 bin TL ödül verdiği Centilmenlig’de zirvede olması oldu.

32 haftada 4 teknik adamla çalışan Erganispor aynı zamanda en fazla teknik adam değiştiren kulüpler arasında yer aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler