Görüş Bildir

Bülent Uygun Aziz Yıldırım’ı topa tuttu! “Onun yüzünden hapis yattım”

Sivasspor’un eski teknik direktörü Bülent Uygun, Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım hakkında flaş açıklamalarda bulundu.

Bülent Uygun Aziz Yıldırım’ı topa tuttu! “Onun yüzünden hapis yattım”

“AZİZ YILDIRIM’I SEVMEM”

“‘Aziz Yıldırım’ı sevmem’ dememin sebebi ona yapılan kumpas yüzünden biz de hapis yattık ve 8 ay cezaevinde kaldım onun yüzünden. Ama o benim en mutlu günüme gelmedi. Böyle bir insanı niye seveyim? İnsan en azından bir yöneticisini yollardı ama ne dost ne arkadaşlık onun için önemli bir şey değil. Sivasspor’u çalıştırırken faul sonrası yedek kulübesinin camlarını sinirden kırınca, ‘Ben varken Fenerbahçe’ye asla gelemez’ diyen bir adamı niye seveyim ki.”

“FENERBAHÇE İYİ TRANSFERLER YAPTI”

“Bir gerçek var tesis ve transferde çok başarılı Yıldırım. Fenerbahçe başkanları egoları için oraya gelirler. Vefa onlar için bir semt, Fenerbahçe taraftarı da onların neferidir. Aziz Yıldırım’a kumpas kurdular, karargah örgütüne bile soktular, askeri, medyayı, din alimlerini ve spor kulüplerini birbirine düşürüp ülkeyi kaosa sürükleyip darbe yapacaklardı. Tarihteki en tehlikeli darbeyi Türk milleti, Fenerbahçe taraftarı ve Cumhurbaşkanımız önledi. Birgün Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi kupasını Ali Koç’la ya da Ferit Şahenk’le kaldıracaktır.”

  “ASKER SELAMINI BEN BULDUM”

“Koskoca Genelkurmay Başkanı’nı terörist yaptılar daha ne söyleyeyim. Ben 1994’te asker selamı veriyordum şehitlerimiz için. Şimdiki dönemi görünce 20 yıl evvel böyle bir şey yaptığım için gurur duyuyorum, iyi ki vermişim. Biliyorsunuz o yıl gol krallığıyla perçinledim sezonu.”

“VATAN HAİNİ DEĞİLİM”

 “Bize bu operasyonu yapan emniyettekiler bir inşaat şirketinden 800 milyarlık evi, 3 milyarlık maaşla nasıl almışlar bir açıklasınlar. Nurculuk başka bir şey bunlar başka bir yapı birbiriyle karıştırılmasın. Bir tarafta vatanı sevenler diğer tarafta vatanını satanlar var. Bizi içeriye tıkanlar ya içeride ya da yurt dışına kaçtılar. 17 Aralık 2013’ten bir ay önce Amerika’da kimler bir araya gelmiş ne kararlar alınmış, neler görüşülmüş bunun cevabını versinler.”

“SİVASSPOR ŞUAN İYİ DÖNEMDE”

“Benim dönemimdeki Sivasspor’dan daha iyi bir kadro var. Şampiyonlar Ligi’ne gittiğimde kadro bu kadar alternatifli değildi. Türkiye liginin gol kralından, Yunan liginin gol kralına, ligin asist kralına sahip bir ekip var şu anda. Sergen Yalçın için de iyi bir fırsat. Bir takımı sezon başı alma fırsatını iyi kullanmalı.”

BÜLENT UYGUN KATAR’DAN NE ZAMAN DÖNECEK?

“Hedefim 2022 Dünya Kupası’na kadar kalmak. Sonrasında Türkiye’ye dönmek ve Anadolu’dan bir takımı şampiyon yapmak. Sonraki hedefim de Şampiyonlar Ligi kupasını ülkeme getirmek. Nihai hedefim ise anlattığım projeler hayata geçmezse, bunları yapabilmek için futbolun idari kısmında olmak. Yani bir spor bakanı olmak en büyük ideallerimden biri.”

TÜRK FUTBOLU NASIL DÜZELİR?

“Türk futbolunun tek kurtuluşu alt yapıda yapılacak reformlardır. Alman, İspanyol ve Amerikalılar’ın yaptıklarından karma bir Türk ekolü yapabiliriz. Türk futbolcusu şu anda perişan durumda. Bu yabancı serbestliğini çıkaranlar gurur duysunlar! Kulüplerin hepsi batakta. Aslında 14 yabancı yöneticiye ihtiyaç var. Yıllardır hakemler profesyonel olsun diye feryat ettim ve şimdi geçildi. Teknik direktör ve futbolcular vergileri kendisi ödesin. 3. Lig’deki futbolcular da askerlikten yararlansın üst liglerdeki gibi. Özellikle alt yapı hocalarının maaşları Futbol Federasyonu tarafından verilsin.”

TÜRKİYE’DE KULÜPLER YABANCILARA SATILABİLİR Mİ?

“Bence doğru bir strateji olur. Yabancıların elinde daha güçlü daha rekabete açık bir kulüp yapısı olur. Mesela Sakaryaspor, Ankaragücü, Kocaelispor, Zonguldakspor, Malatyaspor gibi potansiyeli yüksek, tribünleri dolu takımların tekrar futbolumuza kazandırılması gerekli. Böyle bir yol onların da önünü açabilir.”

“PEREİRA ÜLKE FUTBOLUNUN ÇITASINI YÜKSELTTİ”

“Pereira taktiksel farkını koymalı. Öyle saha kenarında taç atarım, korner atarım şovuyla olmaz bu işler. Taktik zekasını Fenerbahçe’yi hedefe götürme yönünde kullanması gerekir. Aslında böyle bir takım oluşturuyorsan daha üst düzey bir teknik adam gelmeliydi Fenerbahçe’nin başına. Başkanın hakkını yemeyelim, dünya çapında transferlere imza attı. Böyle yaparak ülke futbolunun çıtasını yükseltti.”

“ŞUAN KİTAP ÇALIŞMASI YAPIYORUM”

“Şu an iki kitap çıkarma çalışması içindeyim. Biri alt yapı ve antrenman biri de koordinasyon ve kuvvet üzerine.”

“ARDA OYNAMAZSA FUTBOL OLARAK GERİYE GİDEBİLİR”

“Forma şansını az görüyorum. 6 ay yasak var. Oynamazsa futbol olarak geriye gidebilir. Bence hatalı seçim. Manchester’a gitseydi onun için daha doğru olurdu.”

“TÜRK HOCALARA DEĞER VERİLMİYOR”

“Türk hocalarla Anadolu’da bir takım şampiyon oldu, Dünya 3.’sü olduk, UEFA Kupası’nı kazandık, Hamza hoca 3 kupa aldı. Ama hâlâ gereken değeri vermiyoruz. Fenerbahçe’de İsmail hocaya yaşatılanlar hiçbir hocanın başına gelmemiştir.”

  “ŞAMPİYONLUK İÇİN FENERBAHÇE BİR ADIM ÖNDE”

“Transferler Fenerbahçe’yi yüzde 51 gösteriyor. Diğer 3 takımın ise şansları şimdilik eşit bana göre.”

“EMRE FENERBAHÇE’YE ZARAR VERDİ”

“Fenerbahçe’ye hırsıyla, futboluyla yarar getirdi ama bazı davranışlarıyla da hem kendine hem de Fenerbahçe’ye zarar verdiği bir gerçek. Öfke kontrolü olmalıydı. Sene de 2-3 milyon Euro alan bir sporcu kendini şirket gibi görmeli.”

Kaynak: Fanatik
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi