Görüş Bildir

Burak Yılmaz'a yol göründü

Eski kulübü Akhisar’da önce Yunan oyuncunun gelişine “Hakan Şükür, Umut tarzı pres yapan forvet istiyorum” diye karşı çıktı.

Burak Yılmaz'a yol göründü

Eski kulübü Akhisar’da önce Yunan oyuncunun gelişine “Hakan Şükür, Umut tarzı pres yapan forvet istiyorum” diye karşı çıktı.

Gözüne girmesi için yetmedi

Şimdi ise Sivas’ta 11’de olmadığını Selçuk&Sneijder’den öğrenen, Osmanlı’ya 2-1 yenikken çıkarılan Burak için benzer senaryo sahnede

Sivas maçında kulübede tutulan, Madrid deplasmanına götürülmeyen Burak Yılmaz’ın Osmanlı maçında takım 2-1 gerideyken oyundan alınması Hamza Hamzaoğlu ile milli oyuncu arasındaki gerginliğin boyutunu ortaya koydu. Takımın başındaki ilk senesinde zorlu bir dönemden geçen ve sisteme müdahale etmeyen Hamzaoğlu kafasındaki takımı kurabilmek için değişim sürecini  başlatırken forvette ise Burak Yılmaz aklının ucundan bile geçmiyor.

HAMZAOĞLU milli oyuncuyu direkt olarak bir türlü kesemezken iddiaya göre bunun için Akhisar’ın başındayken Gekas’a uyguladığı taktiği devreye soktu. Hamzaoğlu, Akhisar’ı çalıştırırken ilk önerildiğinde Yunan yıldızı; Hakan Şükür, Umut Bulut gibi önde basan golcü istemesi nedeniyle veto etmişti. Ancak 2012-13’ün devre arasına son sırada girmesi üzerine başkan Hüseyin Eryüksel, hocasının muhalefetine karşın inisiyatif kullanarak Gekas’ı aldı.

TAKIMA katılmasıyla müthiş bir performansa imza atan Gekas, 15 maçta 12 golle Akigo’yu ligde tuttu. Sonrasında ise ücretindeki artışı beğenmediği için ayrıldığı iddia edildi. Ancak burada da Hamza Hoca’nın istediği parayı almasına set çekip ayrılmasına müsaade ettiği yorumları yapıldı.

İŞTE Burak ile Hamzaoğlu arasında yaşananların ardından akıllara Gekas-Niasse süreci geliyor. Burak’ı takımda düşünmeyen Hamzaoğlu, ‘kral’ için tavrını net olarak ortaya koymasa da tercihleriyle bunun sinyallerini veriyor. Burak, Sivas’ta 11’de olmadığını hocasından değil Selçuk ve Sneijder’den öğrendi. Osmanlı maçında takımın gole en çok ihtiyaç duyduğu anda oyundan alınması da operasyonun bir anlamda tescillenmesini sağladı.

West Ham tesadüfü!

BURAK Yılmaz’ın West Ham United’dan transfer teklifi alması da enteresan bir şekilde Sivas maçında ilk 11’e alınmadığı döneme denk geldi. Hamzaoğlu’nun takımda istememesine rağmen bu konuda tavrını belirtmediği milli oyuncuya İngiliz ekibi önce 5 milyon Euro önerdi. Sonra rakam 7 milyona ardından da 9 milyona çıktı. Yönetim de West Ham’ın teklifini Burak’a iletirken “Gitmek ister misin?” diye sordu. Burak’ın yanıtı ise “Yollarsanız giderim ancak kalmak istiyorum” oldu.

G.SARAY’DA yıllık 2 milyon 850 bin Euro garanti ve 25 bin Euro da maçbaşı ücret alan tecrübeli futbolcunun yıllık kazancı 4 milyon Euro seviyesinde. West Ham da bu parayı Burak’a önerirken, İngiliz ekibiyle pazarlıklar sürüyor.

‘Niasse, Gekas’tan daha iyi’ demişti

GEKAS’IN takımdan ayrılmasının ardından Oumar Niasse kadroya dahil olurken, Hamza Hamzaoğlu 26 Ekim 2013’te TRT Spor’da Gekas’ın gidişi ve Niasse’nin gelişi ile ilgili yaptığı “Geçen sene ligde kaldıysak Gekas çok önemli bir unsurdu ama sadece onun sayesinde kalmadık. Niasse, Gekas’tan daha iyi bir oyuncu. Niasse farklı özelliklere sahip. Gol vuruşları iyi, hem Gekas’tan daha fazla koşuyor savunma anlamında daha iyi işler yapıyor” açıklamasıyla tavrını açıkça ortaya koymuştu.

Kaynak: Milliyet

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi