Görüş Bildir

Burhan'a teklif yağıyor

Eskişehir’den ayrılan Diyarbakırlı Burhan Eşer,Süper Lig’in önemli takımlarından gelen teklifler olduğunu ve bunları değerlendireceğini söyledi.

Burhan'a teklif yağıyor
Burhan’ın forma hediye ettiği Diyarbakırspor Eski Başkanı Yakut da,”Diyarbakırspor’a para kazandıran ender futbolculardan olan Burhan’ın uzun yıllar daha Süper Lig’de bizi temsil edeceğini düşünüyorum.” dedi.

‘BONSERVİS SORUNU VAR’   Eskişehirspor’dan ayrıldıktan sonra devre arası tatilini de fırsat bilerek memleketi Diyarbakır’a gelen Burhan Eşer, Diyarbakırspor Eski Başkanı Dr. Abdurrahman Yakut ve Eski Menajer İsmet Yılmaz’a üzerinde isminin yazılı olduğu kentin plakasını simgeleyen 21 numaralı formayı hediye etti.

Şu an için bir çok kulüpten teklifler aldığını ancak Eskişehirspor’la bonservis sorunu olduğu için bunları sonuçlandıramadığını belirten Burhan,”Basında yazıldığı gibi kimseyle kavgam veya sorunum olmadı. Beni bilenler bilir,kavgacı bir yapım yok zaten. Eskişehir bir futbol şehri. Halkını,camiasını ve taraftarını çok sevdim. Ancak ben oynayabileceğim bir takıma gitmek için ayrılmak istedim. Şu an çok kulüpten teklif var. İkinci yarıda hangi takımda olacağım belli değil. Bonservis konusunda Eskişehirspor’la anlaşmaya çalışıyorum. Bu sorun çözülmeden bir şey diyemem.” dedi.

‘DİYAR’A ÇOK ŞEY BORÇLUYUM’   Diyarbakırspor’un durumuna da çok üzüldüğünü anlatan Burhan,Abdurrahman Yakut ve İsmet Yılmaz’ın en zor zamanlarında desteğini gördüğü için bu ziyareti gerçekleştirdiğini kaydetti. Burhan,”Diyarbakırspor’un bende emeği çok var. Burada profesyonel oldum,hem Süper Lig hem Bank Asya’da oynadım. Tabi Yenişehir Belediyespor’dan beni Diyarbakırspor’a gönderen Süleyman Şenci hocamın emeğini asla inkar edemem. Daha sonra bir çok insanın desteğini gördüm. Bunların başında Abdurrahman Yakut ve İsmet Yılmaz geliyor. Bana her zaman destek oldular. Abdurrahman Yakut bana göre takımı Süper Lig’e çıkardıktan sonra bırakmamalıydı. Diyarbakırspor’a çok üzülüyorum. Ama inanıyorum ki bu efsane bir gün yine dönecek .” diye konuştu.

‘DİYARBAKIR’IN ÖNEMLİ DEĞERİDİR’   Abdurrahman Yakut da Burhan’ın hem efendiliği hem de futbolculuğu ile Diyarbakır’ın yetiştirdiği bir değer olduğunun altını çizerek uzun yıllar daha Süper Lig’de oynayacağına inandığını söyledi. Yakut,”Benim Burhan’la ilgili ilginç bir anım var. 2006-2007 sezonu başı Diyarbakırspor’da kriz vardı. Takım Bank Asya’ya düşmüş ve yönetimsiz kalmıştı. İsmet Yılmaz beni aradı ve Burhan için Süper Lig’den teklifler olduğunu ,takımda kalması için araya girmemi istedi. Ben de kendisini aradım ve beni kırmadı,onca teklife rağmen kaldı. Sonraki sezon Gençlerbirliği’ne gitti,o zaman da kulübe 650 bin TL para kazandırdı. Diyarbakırspor bu parayla transfer yaptı. Burhan,hem Diyarbakırspor’a kazandırdığı para hem de efendiliği ve gittiği takımlardaki başarısıyla Diyarbakır’ın bir değeridir. İnanıyorum ki onu uzun yıllar daha gururla izleyeceğiz.” dedi.

ESKİŞEHİRSPOR’A ÖVGÜLER DİZDİ Burhan’ın ayrıldığı Eskişehirspor’a da mesaj gönderen Yakut,Kırmızı-Siyahlı camia ve Başkan Halil Ünal’ı övdü. Yakut,”Eskişehirspor’la 2007-2008’de rakiptik. Bizi Play-Off’ta penaltılarla eleyerek çıktılar. Sonraki sezon Halil Ünal başkan bize transferlerde kolaylıklar sağladı. İlişkilerimiz her zaman çok iyi oldu. Benim de iyi bir dostumdur. Şu an kulüpler birliği başkanlığını başarıyla yapıyor. Eskişehirspor’un geldiği nokta gurur vericidir Anadolu futbolu adına.Avrupa’ya gitmelerini ve bu çıkışlarının tüm Anadolu kulüplerine örnek teşkil etmesini dilerim.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi