Görüş Bildir

Büyükşehir Belediye antrenörü Milli Takım’da

Sağlıklı bir yaşam için vatandaşları spora teşvik etmek amacıyla bünyesinde Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’nı kuran Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Bisiklet Takımı antrenörü Bilal Akgül Türkiye Bisiklet Milli Takım antrenörlüğüne seçildi.

Büyükşehir Belediye antrenörü Milli Takım’da

Kentte sportif faaliyetleri artırma ve sağlıklı bir yaşam için vatandaşları spora teşvik etmek amacıyla bünyesinde Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’nı kurarak çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Bisiklet Takımı antrenörü Bilal Akgül Türkiye Milli Takım antrenörlüğüne seçildi. Akgül, daha önce 15 yıl milli takım kaptanlığı, 12 Türkiye Şampiyonluğu, 5 Balkan Şampiyonluğu ve 2008 Pekin Olimpiyatları’nda Türkiye’yi Dağ Bisikleti dalında temsil etti. Akgül, ile birlikte Türkiye Bisiklet Milli Takımı’nda 3 antrenör görev yapacak. Türkiye Bisiklet Federasyonu antrenör seçimini Ocak ayı içinde yaptı. Antrenörler bisiklet takımını ulusal ve uluslararası yarışmalar öncesinde kampa alarak antrenmanlar yaptıracak. Antrenörler Yol, Dağ, BMX ve Downhill klasmanlarına sporcuların başında müsabakalara çıkacak.

Büyükşehir Belediyesi Bisiklet Takımı çalışmalarını sürdürüyor

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın faaliyetlerine başlamasıyla birlikte yeni kurulan antrenörlüğünü Bilal Akgül’ün yaptığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Bisiklet Takımı, bünyesinde 9-20 yaş arası farklı kategorilerde 70 lisanslı sporcu bulunuyor. Bisiklet takımı bundan sonra yurt içi ve yurt dışında yapılacak yarışmalarda ilimizi temsil edecek. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Bisiklet Takımı, haftanın her günü antrenmanlarını sürdürüyor. Genç kategorisinde yer alan sporcular, günlük 1,5 ila 2 saat yetişkinler ise ortalama 4 saat antrenman yapıyor. Hafta içi (zikzak çizerek topla hedef vurma, topla basket atma, rampa çıkış ve merdiven iniş ile çıkış) denge (bisiklet üzerinde durma ve bisiklet üzerinde hakimiyet kazanma) koordinasyon antrenmanları yapan takım, hafta sonlarında ise gençler 70 km yetişkinler ise 110-120 km pedal çevirerek müsabakalara hazırlanıyor.

Sporcuların, müsabaka mayoları, antrenman malzemeleri ve yarış bisikletleri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz bir şekilde temin ediliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi