Büyükşehir'den garantili hesap

Bitime 6 hafta kala en yakın takipçisine 11 puan fark atan Büyükşehir, kendi sahasında üst üste oynayacağı Beşikdüzüspor ve Pazarspor maçlarından 6 puan çıkarıp son 4 hafta öncesinde şampiyonluğu kutlamak istiyor.

Büyükşehir'den garantili hesap
KALAN 6 MAÇIN 4’Ü DİYARBAKIR’DA Spor Toto 3.Lig 1.Grup’ta adım adım şampiyonluğa koşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ,kalan 6 maçın 4’ünü kendi sahasında yapacak. Önümüzdeki 2 haftada üst üste Beşikdüzüspor ve Pazarspor’u konuk ettikten sonra 31.haftada İstanbulspor’la deplasmanda karşılaşacak. 32.haftada takipçisi Fatih Karagümrük’ü Diyarbakır’da ağırlayacak olan Büyükşehir,33.haftada Kırıkhanspor’ladeplasmanda kozlarını paylaşıp, 3.Lig serüvenini 34.haftada evinde karşılaşacağı Bergama Belediyespor’la noktalayacak. Hedef ;üst üste Diyarbakır’da oynanacak 2 maçı kazanarak son 4 haftaya şampiyon olarak girmek.

Futbol Şube Sorumlusu Cemal Doğrul, Sandıklıspordeplasmanında elde ettikleri 3 puanın, şampiyonluk yolunda önemli bir galibiyet olduğunu söyledi.

‘HEM ŞAMPİYONLUK HEM CENTİLMENLİK’ Adım adım hedeflerine yaklaştıklarını bildiren Doğrul, şöyle konuştu:"Son iki haftada elde ettiğimiz 6 puanla şampiyonluk hedefimizi biraz daha güçlendirdik. Rakiplerimizin puan kaybetmesiyle sezonun tamamlanmasına 6 hafta kala en yakın rakibimiz Fatih Karagümrük'e 11 puan fark attık. Bu durumu koruyarak önümüzdeki maçları kazanmak istiyoruz. Bu hafta Beşikdüzü gelecek hafta ise Pazarspor ile evimizde karşılaşacağız. Fikstür gereği evimizde oynayacağımız bu iki maçı kazanıp, şampiyonluk hedefimize biraz daha yaklaşmak istiyoruz. Eğer bu iki karşılaşmayı 6 puanla tamamlarsak, şampiyonluğu büyük ölçüde garantileriz. Ama centilmenliği de asla elimizden bırakmayacağız. Çünkü sezon sonunda centilmenlik ödülünü Diyarbakır'a getirmek istiyoruz."

‘SİYASİ SLOGANLAR BİZİ YARALADI’ Sandıklıspor deplasmanında rakip takım yöneticilerinin kendilerini çok iyi karşıladığını ifade eden Doğrul, tribündeki bazı grupların attığı siyasi ve çirkin sloganları ise üzüntüyle karşıladıklarını söyledi.

Doğrul,”Centilmenlik adına güzel görüntüler yaşadık. Ancak seyirci için bunu söyleyemeyiz. Maç boyunca siyaseti spora alet etmeye çalışan gruplar vardı. Bunlar sporun ruhuna ve kardeşliğe yakışmaz. Böyle olayların spor sahalarında yeri olmamalıdır. Ama bir kaç kişinin yaptığı yanlışı bir camiaya da mal etmiyoruz. Yöneticiler arasında ve futbolcular arasında hiçbir olumsuzluk yaşanmadı. Gerek belediye başkanı gerekse kulüp yönetimi bizi çok iyi ağıladı. Bu nedenle Sandıklıspor yöneticilerine ve futbolcularına centilmenliklerinden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz