Görüş Bildir

Büyükşehir'e Afyon sürprizi

Yarın oynanacak Sandıklıspor-Büyükşehir maçı,iki takım arasında geçen yıl oynanan maçlarda yaşanan gerilimin hassasiyeti ile Sandıklı’dan Afyonkarahisar’a alındı. Büyükşehir’de bunun üzerine yolculuk rotası değişti.

Büyükşehir'e Afyon sürprizi
GÜVENLİK NEDENİYLE YER DEĞİŞTİRİLDİ Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta Cumartesi günü Sandıklı’dan oynanması gereken Sandıklıspor-Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor karşılaşması güvenlik gerekçesiyle Afyon Atatürk Stadı'na alındı.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada güvenlik gerekçe gösterilerek Sandıklıspor- Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor maçının yerinin değiştirildiği kaydedildi. Açıklamada, "İç İşleri Bakanlığının emniyet Genel Müdürlüğü ve Afyonkarahisar İl Spor Güvenlik Kurulunun talebi üzerine güvenlik önlemlerinin tan olarak alınabilmesi amacıyla müsabaka, aynı gün ve aynı saatte Afyon Atatürk Stadında oynanmasına karar verilmiştir." denildi.

SANDIKLI İTİRAZ ETTİ, BÜYÜKŞEHİR GİDİYOR Sandıklı Spor Kulübü'nden yapılan açıklamada ise saha ve seyirci avantajının ellerinden alındığı belirtilerek, bu karara itiraz edileceği belirtildi. Açıklamada, "Valilik 2 bin kişilik statta güvenlik zafiyeti nasıl olacak, bunu düşünüyoruz. Bu güne kadar bizim stadımızda hiçbir adli olay meydana gelmemiştir. Karara karşı hakkımızı arayacağız" ifadelerine yer verildi.

Maçın Afyon’a alınmasından sonra Büyükşehir’in bu kente gidiş programı da değişti. Bu sabah uçakla Ankara’ya gidecek olan kafile daha sonra karayolu ile Afyonkarahisar’a geçecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi