Görüş Bildir

Çaykur Rizesporlu Robin'in kramponunda 'Bismillah 99' yazısı

Çaykur Rizespor’un Almanya Bundesliga takımlarından Stuttgart’dan transfer ettiği orta saha oyuncusu 21 yaşındaki Robin Yalçın'ın kramponunda 'Bismillah 99' yazıyor.

Çaykur Rizesporlu Robin'in kramponunda 'Bismillah 99' yazısı

Çaykur Rizespor ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Türk asıllı Alman oyuncu Robin Yalçın, futbol oynadığı Stuttgart’ta 13 maçta 825 dakika, Almanya Genç Milli Takımı’nda ise 47 kez forma giydi. Babası Artvinli, annesi Alman olan ve Türkiye'ye ilk kez gelen genç oyuncunun kramponundaki, 'Bismillah 99' yazısı dikkat çekti. Bunun nedenini açıklayanRobin Yalçın, "Bu saygısızlık olarak algılanmasın, ben Müslamanım. Her yere Allah’a inanarak gittiğim için, her seferinde ne yaparsam yapayım yanımda hissetmek istiyorum.Futbol oynarken de yakın hissetmek istediğim için, böyle bir karar aldım ve bu kararımdan dolayı çok mutluyum" dedi.

TAKIMDA ÖNE ÇIKAN İSİM OLMAK İSTİYORUM

Almanya'da futbola 5 yaşında başladığını anlatan Robin Yalçın, Türk futbolunu takip ettiğini belirterek, Rize'yi çok beğendiğini ve burada olmaktan mutlu olduğunu ifade etti. Kadroda sürekli oynamayı hedeflediğini kaydedeneden Robin Yalçın, "Takım içerisinde öne çıkanisim olmak istiyorum. Geçen yıldan daha iyi bir grafik çizmek amacımız. Takımız çok kaliteli oyunculardan kurulu olduğunu gördüm. Bu yıl daha başarılı olacağız" diye konuştu.

FRANK LAMPARD'I ÖRNEK ALIYOR

Dünyanın en iyi futbolcuları arasında gösterilen İngiliz oyuncu Frank Lampard'ı örnek aldığını ifade eden Robin, "Kendisinden daha çokşeyler öğrenebileceğimi düşünüyorum. Çok güçlü ve agresif bir orta saha oyuncusuydu. Takımı öne sürükleyen bir futbolcuydu. Beni her zaman etkilemiştir. Takımı için efsane biri isim oldu. Onu takip ederek çok güzel şeyler öğrenebilirim. Onun gibi ve daha iyisi olabilirim" dedi.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi