Cenk Tosun’a astronomik teklifler yağıyor

Bu sezon Beşiktaş’ın başarısında büyük rol oynayan oyuncuların başında gelen Cenk Tosun’a Avrupa ve Çin’den astronomik teklifler yağıyor. 25 yaşındaki yıldız için yıllık 8 milyon euro, Beşiktaş’a da 20 milyon euroluk teklif geldiği iddia edildi.

Cenk Tosun’a astronomik teklifler yağıyor

Bu sezon ortaya koyduğu performansla hem Beşiktaş’ı sırtlayan, hem de kariyerini daha da parlatan milli yıldıza teklif yağıyor.

Siyah-beyazlı forma altında gol krallığına koşan Cenk Tosun’u iki İngiliz kulübü; West Ham ile Norwich City yakın takibe alsa da özellikle Çin kulüplerinin devre arasında önerdiği astronomik rakamlar dudak uçuklattı. 25 yaşındaki yıldız için yıllık 8 milyon euroya çıkıldı, Beşiktaş’a ise 20 milyon euro önerildi. Yönetim, Cenk’i  kaybetmek istemedi, “sezon sonu gelin” mesajını verdi.

Beşiktaş ile bu sezon yıldızını yeniden parlatan Cenk Tosun’un kısmeti de açıldı. Milli oyuncu, uzun süredir İngiliz kulüplerinin radarında olsa da Çinliler’in de transfer için kesenin ağızını açtığı öğrenildi.Cenk Tosun’u öncelikle Slaven Bilic’in yoğun takibi dikkat çekiyor. Bleacher Report’ta bir köşe yazısı kaleme alan Dean Jones, Bilic’in Beşiktaş’tan eski öğrencisi Cenk için scout ekibi görevlendirdiğini ifade etti. West Ham’ın direkt forvet oynayabilecek bir oyuncunun eksikliğini yaşadığı ve 25 yaşındaki yıldızın takibe alındığı aktarıldı. Buna göre West Ham menajeri Slaven Bilic, ihtiyacı olan forvet tipinin Cenk Tosun olduğunu kararlaştırdığı kaydedildi.

Kaynak: Fanatik

Kaynak: Diyarbakır Söz