Cezayı Taraftar Ödeyecek

PFDK,kötü tezahürattan dolayı Amedspor’a para cezası verdi,en büyük tepki taraftar grubu Direniş’ten geldi. “Bunlar taraftar değil provokatör” diyen grup,cezayı grup olarak ödeyeceklerini açıkladı.

Cezayı Taraftar Ödeyecek

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), geçen hafta oynanan Fatih Karagümrük maçında yaşanan kötü ve çirkin tezahürat olaylarından dolayı Amedspor’a 4 bin TL para cezası verirken bu defa tepkinin hedefi TFF değil provokatörler oldu.

Cezanın kendini bilmez birkaç provokatör yüzünden verildiğine işaret eden taraftar grubu Direniş, cezaya neden olan sözde taraftarlara sert tepki gösterdi. Geliri olmayan kulübe kimsenin zarar vermeye hakkı olmadığını belirten grubun açıklamasında,tüm uyarılara rağmen küfreden kişilerin iyi niyetten uzak olduğu kaydedildi.

‘Bu Kişileri İstemiyoruz’

Bundan sonraki süreçte taraftarların çok daha duyarlı olması gerektiğinin altını çizen açıklamada,taraftarlardan spor dışı amaçlarla maçlara gelen kişilerin zarar verici davranışlarına engel olmaları istendi. Açıklamada,Türkiye’de bir ilk ve örnek olması için verilen para cezasının dernek üyeleri tarafından toplanacak paralarla ödeneceği kaydedildi. Açıklamada bu gibi da davranışlarla bilerek veya bilmeyerek şampiyonluk yolunda kulübün önüne engeller çıkarıldığı da vurgulandı.

Taraftar grubu Direniş,bundan sonraki maçlarda dernek olarak bazı önlemler alacaklarını da dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz