Görüş Bildir

Çifte standart

Türkiye U-15 Milli Takım kadrosu açıklandı. Kadroda, Doğu ve Güneydoğu'daki takımlardan tek bir oyuncunun dahi kadroda yer verilmemesi, bölgeye çifte standart uygulandığı yorumuna neden oldu.

Çifte standart

Türkiye U-15 Milli Takım Aday kadrosunda, yine Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki takımlardan hiç bir futbolcuya yer verilmedi. 18 kişilik kadroda batı illerindeki takımlardan oyuncuların yer alması dikkat çekti. Bölgeye yönelik çifte standart olarak değerlendirilen uygulamanın, Güneydoğu'da futbolu bitirmek gayesinin güdüldüğü ifade edildi.

17-19 Aralık tarihlerinde İngiltere ile oynanacak hazırlık maçı kadrosu açıklandı. Türkiye U-15 Milli Takım Kadrosu 18 kişiden oluşturuldu. Teknik Direktör Şenol Ustaömer yönetimindeki U15 Milli Takımındaki 18 kişilik oyuncu listesi, genel olarak batı illerindeki takımların oyuncuları yer aldı. İstanbul ağırlıklı (10), İzmir'den 2, Trabzon 1, Bursa 1,  Antalya 1, Samsun1, Almanya 1, İspanya 1,  futbolcu takıma alındı.

Doğu ve Güneydoğu ile İçanadolu ve Akdeniz Bölgesinden ise tek bir oyuncunun kadroda yer almaması, ülke futbolunda uygulanan çiftestandartı gözler önüne serdi. Güneydoğu'daki bir çok takım kapanırken, ayakta kalanlar ise isim değiştirerek, ya da şirketleşerek faaliyetlerini sürdürmüye çalışıyorlar. TFF'nin futboldaki strateji ve planlamasının politik olduğunu ortaya koyan çiftestandart uygulamanın sona erdirilmesi istenirken, bölge takımlarındaki futbolculara da şans verilmesi istendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi