Çınar’da Okul Sporları Şöleni

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde 700 öğrencinin katılacağı okul sporları müsabakaları yapılacak. Müsabakalara katılan öğrencilere malzeme yardımı yapan Kaymakam Selami Kaya,Çınar’ı sporla ve sosyal etkinliklerle anılan bir ilçe haline getirmek istediklerini söyledi.

Çınar’da Okul Sporları Şöleni

“Çınar,bundan sonra olumsuzluklarla değil,spor ve sosyal aktivitelerle anılacak”. Bu sözlerin sahibi 2 ay önce Çınar’da göreve başlayan Kaymakam Selami Kaya’ya ait. İlçede göreve başladığı tarihten beri sportif ve sosyal faaliyetlere ağırlık veren Kaymakam Kaya,ilçede 2017-2018 sezonu okul sporları şenliğinin startını verdi. Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl ve İlçe Müdürlüklerinin organizasyonunda yapılacak şenliğin açılış törenine katılan Kaya,müsabakalara katılacak 700 öğrenciye spor malzemesi dağıttı. Kaya,müsabakalara katılacak okul ve öğrencilere her türlü desteği sağlayacaklarını ifade ederek Çınar’ı sporla ve kültürel faaliyetlerle anılan bir ilçe haline getirmek istediklerini söyledi.

‘Sporu Ve Eğitimi Bir Arada Yürütün’

“Özellikle köy okullarımızın bu tür organizasyonlara iştirak etmesi bizleri son derece mutlu etmektedir” diyerek sözlerini sürdüren Kaya,çocuklardan spor ve eğitimi bir arada yürütmelerini istedi. Kaya,”İlgili arkadaşlara gerekli talimatları verdim.Okullarımıza spor malzemesi desteği konusunda gerekli çalışmaları yaptık. Çocuklarımız en iyi şartlarda derslerini görmeli ve sportif anlamda gerekli imkanlar sağlanarak organizasyonlara iştiraklerini sağlamalıyız.Bu anlamda Çınar Kaymakamlığı olarak bize düşen ne varsa gerekli desteği vereceğiz” dedi.

Turnuvalara katılan okulların temsilcileri de hem yapılan organizasyonlar hem de spor malzemeleri için Kaymakam Selami Kaya ve ilgili kurumlara teşekkür ettiler.

Kaynak: Diyarbakır Söz