Cizrespor’a Kutlama

Diyarbakır Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Remzi Dayan, Cizrespor’un 3.Lig’e yükselmesinin Botan bölgesinde futbolun gelişmesine önemli katkılar yapacağını söyleyerek, bu başarıdan dolayı Cizrespor’un tüm bileşenlerini kutladı.

Cizrespor’a Kutlama

 Dayan,”Son yıllarda bölgemizde profesyonel takım sayısı azalmıştı ve bu da futbolumuzu geriletmişti. Cizrespor’un yer aldığı Botan coğrafyasında profesyonel takım yoktu. Bu anlamda elde edilen başarı önemlidir. Cizrespor camiasını tebrik ediyoruz. Dersimspor da 3.Lig’e çok yakın. Bu takımımızın başarısını da şimdiden kutluyoruz.” dedi.

>Karakaş :’Bölge Futbolunun Önü Açılacak’

>Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Diyarbakır Şube Başkanı Samet Karakaşda  Cizrespor’un başarısının bölge futboluna önemli katkılar sunacağını dile getirdi.

> Karakaş, ”Cizre özünde ilçe ama birçok ilden daha büyük. Futbola karşı büyük ilgi var. Şampiyonluktan sonra ne kadar sevindiklerini gördük. Bölgedeki diğer takımlarımız adına üzüldük,Cizrespor adına sevindik. Bu bir yarıştır, bu yıl Cizrespor başardı, inşallah gelecek yıllarda diğer takımlarımız başaracak. Cizrespor ve Dersimspor’un 3.Lig’e çıkması, son yıllarda azalan profesyonel takım sayımızı artırmakla beraber bölge futbolunun önünü açacaktır.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz