Del Bosque: Türkiye çok iyi bir takım, dikkatli olmalıyız

A Milli Takımımız yarın EURO 2016'da ikinci maçta İspanya ile karşı karşıya gelecek. Bu maç öncesi iki takım da basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen basın toplantısında İspanya Teknik Direktörü Del Bosque, Türkiye maçı ile ilgili olarak "Türkiye iyi bir takım. Son maçlarında iyi bir performans ortaya koymasalar da çok dikkatli olmamız lazım" ifadelerini kullandı.

Del Bosque: Türkiye çok iyi bir takım, dikkatli olmalıyız

İspanya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vicente del Bosque, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası EURO 2016 D Grubu'nda yarın yapacakları Türkiye maçında, ay-yıldızlı ekibe karşı dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Del Bosque, Nice kentinde karşılaşmanın oynanacağı Nice Stadı'nda düzenlenen ve futbolcular Juanfran Torres ve Sergio Busquets'in de katıldığı basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TÜRKİYE İYİ BİR KADROYA SAHİP

Türkiye'nin iyi bir kadroya sahip olduğunu vurgulayan İspanyol teknik adam, "Onların yarı sahasında oynayabiliriz, inisiyatifi alabiliriz ama Türkiye iyi bir takım. Son maçlarında iyi bir performans ortaya koymasalar da çok dikkatli olmamız lazım." diye konuştu.

ÇOK DİKKATLİ OLMALIYIZ

EURO 2016'daki ilk maçı kazandıklarını hatırlatan Del Bosque, "İlk maçımızı kazandık ama çok dikkatli olmalıyız. Bu, kafamızı karıştırmamalı. Rakibimiz çok istekli olacak. Bu, bizim için tehlikeli olabilir. İkinci maçı da kazanarak, işimizi sağlama almak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

YARIN YOĞUN BİR MAÇ

Bir dönem Beşiktaş'ta görev yapan deneyimli teknik direktör, "Türkiye'de futbola çok büyük bir tutku var. Özellikle Beşiktaş'a karşı. Yarın bizi yoğun bir maç bekliyor." şeklinde görüş belirtti.

INIESTA VE DE GEA İÇİN DİKKATLİ OLMALIYIZ

Vicente del Bosque, dünya futbol kamuoyunda birçok oyuncusunun övüldüğünü vurgulayarak, "İnsanların De Gea, Iniesta ile ilgili söyledikleri bütün güzel şeylere karşı dikkatli olmalıyız. Bunlar çok güzel şeyler ama kafamızı karıştırmamalı. Iniesta'nın ilk maçlar sonunda en iyi 11'e seçilmemesi sadece bir anekdot. Bunun hiçbir önemi yok. En önemlisi Iniesta ve takım arkadaşlarının güzel bir iletişim içinde olması." değerlendirmesinde bulundu.

BREZİLYA FUTBOLUN BABASI

Brezilya'nın futbolda kötü bir dönemden geçtiğinin söylenmesi üzerine Del Bosque, "Brezilya, futbolun babalarından biri. Futbol artık çok değişti. Birçok takım büyük bir gelişme kaydetti. Eskiden Arjantin ile Brezilya tamamen futbola hükmederdi ama şimdi tam olarak böyle değil. Yalnız Brezilya her zaman futbolun babalarından biri olarak kalacak. Yeni teknik direktörlerini tanımıyorum." açıklamasında bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz