Derbide sahaya giren berber: Taksim'den maça gittim holigan değilim

Süper Lig’de şampiyonluğu belirleyebilecek kritik Galatasaray-Beşiktaş maçında sahaya giren Avcılar’da berber Ahmet Canaslan, eylemci veya holigan olmadığını, sadece çok sevdiği doğduğu kent olan Kilis’in sesini duyurmak istediğini söyledi.

Derbide sahaya giren berber: Taksim'den maça gittim holigan değilim
Nefeslerin tutulduğu derbide sahaya girince tüm gözlerin üzerine çevrildiği Avcılar’daki Denizköşkler Mahallesi’nde telefonu gün boyu susmayan, ziyaretçisi eksik olmayan Canaslan, pazar gününü DHA muhabirine anlattı. Canaslan adına çıkardığı Passolig kartı ile girdiği maçta Kilis’in plaka kodu 79’uncu dakikada sahaya üzerinde ‘Kilis Sahipsiz değildir. Kilis için yastayız’ yazılı tişörtle girdiğini aynı dakikalarda Beşiktaş’ın golünün gelmesinin tesadüf olduğunu sahanın ortasına girerek Kilis'in sesini duyurmayı amaçladığını söyledi. Ahmet Canaslan, yanlış olduğunu kabul ettiği bu harekete eylem denilmesini istemediğini sadece bir haykırışı duyurmaya çalıştığını savundu. Ahmet Canarslan, Galatasaray ve Beşiktaş camiasından, tek tek özür dilemek istediğini vurgularken, “Türk futbolunun şu andaki durumunu iyi biliyorum. Her şeyin bir yerinin olduğunu bilen bir insanım. Koyu bir Galatarasay taraftarıyım. 3 gün önce Kilis’e düşen roketle bir kızımızı toprağa verdik. Annesinin, anneler gününde mezarı başında ağladığını duydum. Sahada hiç kimseye doğru koşmadım. Sahanın ortasına doğru gidip bize sahip çıkın demek istedim” dedi.
Kahramanlık peşinde koşan biri olmadığını, yanlış bir hareket yaptığını bunun yapılmamasını istediğini vurgulayan Canarslan, derbi gününün sabahında Kilis'ten kaçan 10 kadar yakınını otogarda karşıladıklrını onların anlattıklarını dinlediğini ifade ederken ondan sonrasını şöyle anlattı:
“Facebook’taki çağrı üzerine Taksim’de Kilisliler’in yürüyüşüne katıldım. Orada konuşma yaptım. Orada sesimiz duyulmadı. Maça gittim. Arkadaşlarım da gelmedi. Maçtan zevk almamaya başladım. Kilis’te darda olan sıkıntıda olan akrabalarım var. Kilis’teki babamın mezarına her ay giderim. Oranın havasını koklayamaya giderim. Şimdi çocuklarımı gönderemiyorum. 12 yaşındaki çocuğum Kilis’i seviyor. Ama şu an korkuyor, gidemiyor. Korkusunu yenmesi gereken amcaları var. Onları uyarmak istedim. Telekom Arena’ya giden malzemecisinden tüm taraftar yöneticisinin ellerinden öperim yeter ki bana haklarını helal etsinler. Beni yakaladılar, ifademiz alındı. Anlattım. Kilis’e düşen rokette elimi öpen komşu kızı Esma yeğenimin öldüğünü söyledim. Kilis’e hergün roket düşüyor.Kilis’te Suriyeli kardeşlerimiz için de ağladık. Ama Kilis’e düşen roketlerden birinde merhum babamın fotoğrafının yere düşmesi beni çok etkiledi. Kilis’te ölenlerin hepsini tanıyorum. Kilisli komşusu aç iken tok yatmaz. Hiç kimseye laf etmiyoruz. Yaralıyız konuşamayız. Başkasının acısından acı duymuyorsak insan değiliz. Türkiye’ye futbola zarar verecek insan değilim. İyi bir şey yapmadım. Beni affetsinler benim yaptığımı kimse yapmasın. Sesimiz duyulsun. Sehabe kenti Kilis’e roketler düşmüyor, roketler atılıyor.”
MHK Eski Başkanı Mustafa Çulcu da, derbide hakemin verdiği kararın doğru olduğunu, sahaya giren Canarslan’ın topa bir hamlesi futbolculara bir hareketi olmadığını ancak bir spor adamı olarak bu hareketi asla kabul etmediğini açıkladı.DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz