Dikkat dikkat!

Tokatspor, Pazar günü oynanacak tarihi maç öncesinde Diyarbakırspor’a 300 kişilik yer ayırdı.

Dikkat dikkat!
Bu durumda binlerce taraftar yerine sadece 5 otobüs taraftarın Tokat’a gideceği açıklandı. Tokat’tan sonra oynanacak kalan 4 maç düşünülerek maça gidecek taraftarlar uyarılacak.

STADIN KAPASİTESİ DÜŞÜK OLUNCA Spor Toto 2.Lig Beyaz Grup’ta ligde kalma yolunda final anlamı taşıyan Tokatspor-Diyarbakırspor maçı öncesinde iki tarafta da hazırlıklar başladı. 1 maçı fazla olan ve Diyarbakırspor’un 1 puan gerisinde yer alan Tokatspor, kazanmak için elindeki tüm avantajlarını kullanmak isterken,Yeşil-Kırmızılı takımın taraftarlarına prosedür gereği tribün kapasitesinin sadece yüzde 5’ini ayıracak. 5 bin 762 koltuk kapasiteli Tokat Gaziosmanpaşa Stadı’nın yüzde 5’i de 300 kişiye denk geliyor.

Bu gelişme Diyarbakırespor taraftarında üzüntü yaratırken, Tokat’a 15-20 otobüs yerine sadece 5 otobüs taraftarın götürülmesi kararlaştırıldı.

‘BİLİNÇLİ TARAFTAR’ UYARISI Yeşil-Kırmızılı taraftarların Cumartesi gecesi Diyarbakır’dan yola çıkacağı kaydedildi. Tribün liderlerinden Fırat Güneş, deplasman şartlarına uygun, bilinçli ve olgun taraftarlarla yola çıkacaklarını söyledi. Güneş,”12.adam olarak takımımızın yanında olacağız. İki takım için de çok önemli maç. Biz burada Tokat’ı iyi ağırlamıştık,umarım onlar da bize aynı şekilde davranır. Sonuçta futbol bu, 3 ihtimal de çıkabilir. En az 1 puanın sevinciyle dönmek istiyoruz ama diğer sonuçları da dikkate alarak bundan sonra 4 maçımız daha olacağını hesaba katarak hareket etmeliyiz. Götüreceğimiz taraftarları özenle seçeceğiz. Sadece takımı destekleyeceğiz. Onun dışındaki olaylardan uzak duracağız. Futbolculara da bir mesajımız var. Bu taraftar kilometrelerce yol kat ederek geliyorsa onlar da sahada her şeylerini ortaya koymalıdırlar.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz