Görüş Bildir

Diyarbakır Barosu adına düzenlenen at koşusunu iptal etti

Diyarbakır Barosu, hayvan haklarını ihlal ettiği nedeniyle Türkiye Jokey Kulübü’nün her yıl kendi adlarına düzenlediği “Diyarbakır Barosu Koşusu”nu iptal ettirdi.

Diyarbakır Barosu adına düzenlenen at koşusunu iptal etti

Diyarbakır Barosu, Diyarbakır Çınar Beşpınar Hipodromunda her yıl kendileri adına Türkiye Jokey Kulübü’nün (TJK) düzenlediği “Diyarbakır Barosu Koşusu”nu hayvan haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle iptal ettirdi. TJK’nin her yıl belediye, valilik ve çeşitli kurumlar onuruna yaptığı koşulardan Diyarbakır Barosu Kupası Koşusu, Diyarbakır Barosu Hayvan Hakları Merkezi’nin girişimiyle bu yıldan itibaren sona erdirildi.

2014 YILINDAN BERİ KOŞULAR YAPILIYOR

Koşunun hayvan haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle hareket eden Hayvan Hakları Merkezi, baro yönetimine koşunun iptali için talepte bulundu. Talebi haklı bulan baro yönetim kurulu aldığı kararla 2014 yılından beri kendi adlarına düzenlenen koşunu iptal edilmesini TJK’ya bildirerek kaldırdı.

KENDİ SAHİPLERİ ÖLDÜRÜYOR

Baro Hayvan Hakları Merkezi, yönetim kuruluna aldırdığı kararı yazılı bir açıklamayla yayınlayarak, hayvan haklarını ihlal eden koşuların insanlar için eğlence, düzenleyen kurumlar için ise prestij aracı olduğuna dikkat çekti. Merkez, yarış atlarının doğal ortamından kopartıldığını, yarışamayacak hale gelen atların ise sahipleri veya mezbahalarda öldürüldüğüne işaret ederek, at yarışı düzenleyen diğer tüm kurumlara aynı yönde karar aldırma amaçlı çalışmalar yürüteceklerini duyurdu.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi