Diyarbakır Spor Lisesi beşinci oldu

Diyarbakır Spor Lisesi Hentbol Takımı, Karabük’te yapılan Okullararası Genç Erkekler Hentbol Türkiye Finallerini 5’nci olarak tamamladı. Önce Diyarbakır, ardından bölge ve Türkiye Yarı Final müsabakalarında birinci olarak, Karabük’te yapılan Okullararası Gençler Hentbol Türkiye Şampiyonasına giden Diyarbakır Spor Lisesi kente döndü.

Diyarbakır Spor Lisesi beşinci oldu

Spor Lisesi Müdürü İlhami Çetin, 8 takımın yer aldığı şampiyonada Türkiye beşincisi olduklarını söyledi. Öğrencilerinin elde ettiği başarının önemli olduğuna değinen Çetin, “Belki öğrencilerimiz kupa alamadılar ama gönlümüze taht kurdular. Şampiyonayı takip eden bütün takımların ve antrenörlerin beğenisini topladılar” dedi.

SPOR LİSESİNİN BAŞARISI

Diyarbakır Spor Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni ve Hentbol İl Temsilcisi Erdal Aydın da Türkiye’nin en iyi hentbol okullarının yer aldığı müsabakada öğrencilerinin iyi mücadele ettiğini belirtti. Aydın, şöyle konuştu:

“Dereceye giremediğimiz için üzgünüz. Fakat öğrencilerimiz iyi mücadele ederek, gelecek için umut veren bir başarı örneği ortaya koydular. Bu nedenle onlara verdikleri emekten ve ortaya koydukları mücadeleden dolayı teşekkür ediyorum.”

Aydın, Ankara İncek Okyanus Kolejinin şampiyon olduğu müsabakalarda, İstanbul Çamlıca Doğa Kolejinin ikinci ve İzmir Takev Koleji’nin de üçüncü olduğunu sözlerine ekledi. Aydın, Türkiye şampiyonu olan Ankara İncek Okyanus Kolejinin 21 Şubat-1 Mart tarihleri arasında Katar Doha’da düzenlenecek ISF Dünya şampiyonasında ülkemizi temsil edeceğini kaydetti

Kaynak: Spor Merkezi