Görüş Bildir

Diyarbakırlı gençlerin milli forma sevinci

Yaşadıkları zorluklara rağmen Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Bölümü'nü kazanan Mehmet İpek ve Abdülbasit Tunçay, Futsal Milli Takımı'na seçilmenin mutluluğunu yaşıyor

Diyarbakırlı gençlerin milli forma sevinci

 Diyarbakırlı sporcular Mehmet İpek ve Abdülbasit Tunçay, Futsal Milli Takımı'na seçilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Diyarbakır'da yaşadıkları maddi zorluklara rağmen azimli çalışmaları sonucunda Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Bölümü'nü kazanan Mehmet İpek ve Abdülbasit Tunçay, eğitmenlerinin yönlendirmesiyle seçmelerine katıldıkları Futsal Milli Takımı'na dahil oldu.

Babalarının inşatta çalışarak okuttuğu gençler, ay-yıldızlı forma altında Avrupa ve dünya şampiyonalarında kupa kazanmayı hedefliyor.

Futsal Milli Takımı'nın Diyarbakır'da yaptığı kampın kadrosunda yer alan Mehmet İpek ve Abdülbasit Tunçay, AA muhabirine açıklamada bulundu.

- Terör mağduriyetinden milli takıma 

Mehmet İpek, terör olayları nedeniyle ailesinin 1992 yılında Kulp ilçesinden ayrılarak Bismil'e yerleştiğini belirtti.

Babasının inşaatlarda çalışarak geçimlerini sağladığını anlatan Mehmet İpek, "Babam şimdi akciğer kanseriyle mücadele ediyor. Onun da ayrıca sıkıntısını çekiyoruz." dedi.

Eğitmenleri tarafından futsala yönlendirildiğini anlatan Mehmet İpek, 3. Lig'de Diyarbakırspor'da top koşturduğunu daha sonra da Adana Demirspor'a transfer olduğunu ancak yaşadığı rahatsızlık nedeniyle futbolu bıraktığını aktardı.

Mehmet İpek, "3. Lig'de iki defa akciğerim söndü. İki ameliyat geçirdim. Futbolu mecburi olarak bıraktım ve eğitimime devam ettim. İyileştikten sonra da futsal oynama fırsatı buldum. Hocalarımız bize destek oldu." ifadelerini kullandı.

Antalya'da düzenlenen bir organizasyonda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkilileri tarafından izlendiklerini ve Futsal Milli Takımı'na davet edildiklerini vurgulayan Mehmet İpek, şunları kaydetti:

"Onların takdiriyle milli takımda olmanın gururunu yaşıyoruz. Futsal Milli Takımı olarak Türkiye'nin farklı illerinde kamp yapmamız için TFF yetkilileri girişimde bulunuyor. Son kampımızı Diyarbakır'da gerçekleştirmiş olduk. Bir Diyarbakırlı olarak Diyarbakır'a gelip, kamp yapmanın gururunu da yaşıyorum. 2020'de gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası'na iyi hazırlanmaya çalışıyoruz. Türkiye ve yurt dışında kamp ve hazırlık maçları yapıyoruz. Önümüzde zaman var. Çok çalışıp, başarılı olmak için elimizden geleni yapacağız."

Milli takıma seçildiğinde büyük mutluluk yaşadığını anlatan Mehmet İpek, bölgedeki gençler için iyi örnek olduklarına inandığını dile getirdi.

Bölgede yetenekli gençlerin olduğunu ifade eden Mehmet İpek, onların da istemeleri ve çok çalışmaları halinde büyük başarılara imza atabileceğini kaydetti.

Mehmet İpek, 14 kişilik milli takım kadrosunda Diyarbakır'dan iki oyuncunun olduğunu, bu sayının artmasını istediklerini sözlerine ekledi.

- Abdülbasit Tunçay: "Çalıştım ve buradayım"

Abdülbasit Tunçay da babasının inşaatlarda çalışarak geçimlerini sağladığını, bu şartlarda yaşamını sürdürürken milli takıma seçilmenin gururunu yaşadığını söyledi.

Bağlar ilçesinde doğduğunu ve bazı kulüplerde 12 yıl futbol oynadığını belirten Abdülbasit Tunçay, eğitmenlerinin yönlendirmesiyle futsala başladığını ifade etti.

Yaklaşık 6 aydır futsal oynadığını anlatan Abdülbasit Tunçay, "Bu, doğru eğitimle çok güzel yerlere gelebileceğimizi bize gösterdi. Onun için her bireyin kendini geliştirmesi ve kendisine olan güvenini hiçbir zaman yitirmemesi gerekir. İlk turnuvada milli takım hocalarımız beni görmüş ama kampa çağırmamışlardı. Umudumu yitirmedim. Çalıştım ve buradayım." değerlendirmesinde bulundu.

Milli takımda oynamanın verdiği gururu kelimelerle ifade etmekte zorlandığını dile getiren Abdülbasit Tunçay, şöyle konuştu:

"Burada olacağımı hayal bile edemezdim. İşime dört elle sarılıp, ülkem adına daha çok çalışıp, bu bayrağı her yerde dalgalandırmak istiyoruz. Çok inanılmaz bir duygu. Sürekli hocalarımızla çalışıyoruz. Futsal, çok hızlı değişen bir oyun. Çok video izliyoruz. Bugün doğru dediğiniz bir taktik yarın yanlış olabiliyor. Bir nevi teknoloji gibi. İnanç her şeyin üstesinden geldi. Kamplarımız çok iyi geçiyor. Hocalarımız bizi her konuda bilgilendirip, bize destek oluyor. Milli takımda bulunduğunuz ilin veya yaşadığınız coğrafyanın hiçbir önemi yok. Eğer bu ülke için mücadele etmek istiyorsan tek yürek olmak lazım."

Hedeflerine ulaşmak için çok çalışmaları gerektiğini vurgulayan Abdülbasit Tunçay, "Birisi bana kahve köşelerindeyken, 'Bir gün milli takımda oynayacaksın.' deseydi, gülerdim. Ancak kendimi geliştirdim, üniversiteye geldim. Avrupa ve dünya şampiyonluğu hedefimiz var. Bayrağımızı dalgalandırıp, İstiklal Marşı'nı bağıra bağıra okumak istiyoruz." şeklinde görüş belirtti.

Kaynak: Spor Merkezi

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi