Görüş Bildir

Diyarbakırlı rekortmen ailenin hedefi olimpiyat

Mersin’in Edremit İlçesi’nde düzenlenen Havalı Silahlar Türkiye Kupası müsabakalarında Diyarbakırlı Akgün ailesinin üç ferdi şampiyonada hem birincilik elde etti hem de üç Türkiye rekoruna imza attı.

Diyarbakırlı rekortmen ailenin hedefi olimpiyat

Diyarbakırlı atıcılar, Mersin’in Edremit İlçesi’nde yapılan Havalı Silahlar Türkiye Kupası müsabakalarında önemli başarılara imza attı. Akgün ailesinin üç ferdi şampiyonada hem birincilik elde etti hem de üç Türkiye rekoruna imza attı.

Edremit’te 26-29 Ocak tarihleri arasında yapılan ve onlarca sporcunun yer aldığı Havalı Silahlar Türkiye Kupası müsabakalarında milli atıcı Ömer Akgün, 13’üncü Türkiye rekoruna imza atttı.

23 kez ay yıldızlı milli formayı giyen ve 100’ün üzerinde madalya elde eden Ömer Akgün’ün kızı Esin ve yeğeni Yılmaz Akgün de kategorilerinde rekor kırarak Diyarbakır’a birincilikle döndü.

Milli ve rekortmen atıcı Ömer Akgün (35), geçen yıl olimpiyatlara katılmayı yarım puanla kaybettiğini belirterek “Olimpiyatlar için çok çalışıyorum. Elde ettiğim başarılar kızım ve yeğenime de ilham oldu. Onlarla gurur duyuyorum” dedi.

Babasına özenerek başladığı atıcılık sporunda üçüncü yılına giren 15 yaşındaki Esin Akgün, yıldızlar kategorisinde Türkiye rekoru kırarak şampiyon oldu.

Genç erkekler kategorisinde rekor kıran 20 yaşındaki Yılmaz Akgün ise 2009 yılında başladığı atıcılıkta 8 Türkiye rekoru, 60 madalya ve 30 Türkiye birinciliği aldı. Akgün hedefinin olimpiyatlara katılmak olduğunu söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi