Diyarbakır 3'üncü oldu

Analig yıldızlar grup müsabakaları sona erdi, Diyarbakır takım halinde üçüncü oldu.

Diyarbakır 3'üncü oldu

Anadolu Yıldızlar Ligi (Analig) Yıldızlar Erkek ve Bayan Tekvando Yarı Final Grup müsabakaları sonucunda, takım halinde erkeklerde Malatya, bayanlarda ise Gaziantep birinci olurken, Diyarbakır ise üçüncü oldu.

Battalgazi Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonada, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Elazığ, Kilis, Adıyaman, Bitlis, Bingöl, Van, Diyarbakır, Iğdır ve Batman'dan erkeklerde 81, bayanlarda 73 olmak üzere toplam 154 sporcu katıldı. Sporcular, 3 gün süren grup müsabakalarında derece yapabilmek için mücadele etti.

Müsabakalar sonunda takım halinde erkeklerde Malatya birinci, Gaziantep ikinci, Van üçüncü oldu. Bayanlarda ise Gaziantep birinciliği, Malatya ikinciliği ve Diyarbakır üçüncülüğü elde etti.

DİYARBAKIR ÜÇÜNCÜ OLDU

Tekvando İl Temsilcisi Nurettin Uçar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk sporu adına çok güzel müsabakalar olduğunu belirterek, "Kardeşlerimiz burada yarışma, kendilerini geliştirme, tecrübe edinme şansı elde ettiler. Yetişecek kardeşlerimiz olimpiyatlarda kendilerini geliştirecekler, öyle temenni ediyoruz çünkü gerçekten büyük paralar harcanarak yapılıyor bu tür organizasyonlar, Malatyam adına mutluyum umutluyum. Takım halinde birinciliği aldık. Türkiye şampiyonasına birinci olarak gideceğiz." diye konuştu.

Marmaris'te 17-19 Mart tarihleri arasında yapılacak Türkiye şampiyonasında Malatya'yı en iyi şekilde temsil edeceklerine inandıklarını dile getiren Uçar, emeği geçenlere teşekkür etti.

Malatya'da tekvandonun çığ gibi büyüdüğünü aktaran Uçar, ailelere de çocuklarını spora yönlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz