Diyarbakır'da 50 bin öğrenci spor alanına kavuştu

Dicle Üniversitesi (DÜ) Beden Eğitim Spor Yüksekokulu öğrencileri ‘Gönülden Gönüle Koştuk’ projesi ile bölgedeki okullarda bulunan alanlarda iyileştirmeler yaparak 50 bin öğrencinin spor alanına kavuşmasını sağladı.

Diyarbakır'da 50 bin öğrenci spor alanına kavuştu

DÜ Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu’nda eğitim gören 60 öğrenci okutmanları Nihat Mızrak koordinatörlüğünde, 7 yıl önce başlayan ‘Gönülden Gönüle Koştuk’ projesi ile bölgedeki birçok okulun spor alanını iyileştirdi. Proje Koordinatörü Nihat Mızrak, yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Öğrencilerimiz ile birlikte bölgedeki okullarda okuyan öğrencilerin birçoğunun yetersiz altyapı ve tesis yüzünden spordan yeterince faydalanamadıklarını tespit ettik. Bu nedenle mevcut tesisleri onararak yeni alanlar oluşturma düşüncesi ile yola çıktık. Elimizde mevcut ve kısıtlı imkanlar dahilinde öğrencilerin oynayabilecekleri basketbol, voleybol, futbol, eğitsel oyun alanları, badminton, atletizm gibi ana spor dalları için saha oluşturma ve çizimleri ile birlikte, fizibilite çalışmalarını yürüttük. Bunların yanı sıra öğrencilerin spor esnasında kullanabilecekleri kıyafet, malzeme, sporda kullanmak için toplar, fileler, boya, fırça gibi araç ve gereç teminlerini sağladık“ dedi.

“Hedefimiz 100 bin öğrenciye daha spor alanı sunmak”

Proje kapsamında 50 bin öğrencinin spor alanına kavuşmasını sağladıklarını aktaran Mızrak, şunları kaydetti:

“3 okula ana sınıfı araç ve gereç temini ile birlikte 6 okula da kütüphane kuruldu. Kış aylarında elektrik kesintilerinin yaşandığı bir okulun 28 sınıfına şarjlı ışıldak takıldı. Okulların tamamına öğrencilerin sağlık ihtiyaçları göz önünde bulundurularak ecza depoları alındı. Çalışmalar çerçevesinde 7 yılda okullara spor alanı kazandırıldı. Bahçelere renkli çizimler yapıldı. Özellikle köy okullarındaki kara tahtaları indirip yerine daha modern ve kullanışlı tahtalar kuruldu. Yapılan çalışmalar sadece okullarla sınırlı kalmayıp Dicle Üniversitesi Onkoloji Hastanesi’nde tedavi görmekte olan kanserli çocuklarla çalışmalar yapıldı. Bunun yanı sıra Rehabilitasyon Merkezlerinde de gönüllülük esasında çalışmalar yapıldı. Öğrencilerimiz ile birlikte amacımız 100 bin öğrenciye daha spor alanı sunmak.”

Kaynak: Diyarbakır Söz