Görüş Bildir

Diyarbakır’da Yeni Bir Futbol Ligi

Adı sürekli meydana gelen terör olaylarıyla anılan ve son bir yıldır insanların caddeye çıkmaya bile korkar oldukları Diyarbakır’da sağlık çalışanları futbol ligi kurdu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Diyarbakır Şubesi’nin de hakem desteği vereceği lig, 8 takımdan oluşuyor ve 20 hafta sürecek.

Diyarbakır’da Yeni Bir Futbol Ligi

Ligin kurucusu Fırat Kasımoğlu, zor günlerin arkada bırakılacağı güzel günler hayaliyle ligi kurduklarını belirterek, “Çıkıp sosyal ihtiyaçlarımızı gidermekten öte çoluğumuzu, çocuğumuzu okula göndermeye korkar olduk” dedi.

12 senedir Diyarbakır’da eczacılık yapan Fırat Kasımoğlu, son bir yıldır kentte yaşanan terör olayları nedeniyle caddeye çıkmaya, halı sahada top oynamaya, çocuklarını okula göndermeye bile korkar olduklarını söyleyerek, kent olarak böyle bir durumu hak etmediklerini ve sağlık sektörününde son yıllarda zor bir dönemden geçtiğini belirterek, sağlık çalışanları arasındaki iletişimsizliği kırma adına da böyle bir futbol ligi kurduklarını söyledi. TFF'nin Diyarbakır’daki şubesinin hakem desteği vereceği lige sıkı hazırlandıklarını ifade eden Kasımoğlu, “Zor günleri arkada bırakacağımız, güzel günler hayal ediyoruz” diye konuştu.

“ÇOK BÜYÜK BİR SEKTÖRÜN İÇİNDEYİZ”

Sağlık çalışanları olarak çok büyük bir sektörün içinde yer aldıklarını dile getiren Kasımoğlu, “Maalesef sektörümüz son yıllarda çok da iyiye gitmiyor. Çok zor günler geçiyoruz. Bence en büyük nedeni de iletişimsizlik, iletişim kopukluğu. Hastane personelleri, doktorlar, eczacı ve eczane teknikerleri, bizlere dağıtım yapan ilaç dağıtım kanalları, ecza depoları ve bunların personelleri. Bizler nüfusu 100 binleri bulan çok büyük bir aileyiz. Bu iletişimsizliği biraz olsun kırmanın yollarını aradık. Sporun birleştirici gücüne inanıyorum. Bugün en zor günlerde bile bir Avrupa Şampiyonası bütün gündemi değiştirebiliyor. Bütün dikkatleri üzerine toplayabiliyor. 'Neden’ dedim biz kendi ilimizde böyle bir şey yapmayalım. Neden, bizim ismimiz her zaman daha farklı siyasal olarak gündeme gelsin. Kendi kuruculuğumla oluşturduğumuz bir ligimiz var. İsmi Farma Lig. Farma, eczacılığın mitolojiden gelme bilimsel bir isim. Ligimizin ismi de amacına uygun. Ligimiz sağlık sektörü çalışanlarından olduğu için ismi dikkat çekmek adına daha önemliydi. Ligimiz Eylül ayında başlayacak. Daha başlamadan bir ses getirdiğimiz ortada. Türkiye Futbol Federasyonu’nun buradaki şubesi hakem desteği ile bazı organizasyonlarda verdiği fikir ve düşünceleri ile bizlere çok büyük destek oluyorlar” diye konuştu.

“BİZLERİN KATKISIYLA MEMLEKETİMİZDE DAHA FARKLI BİR HEYECAN OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Kendilerinin katkısıyla memleketlerinde daha farklı bir heyecan olacağını düşündüğünü söyleyen Kasımoğlu, “Çünkü çok uzak bir zaman değil. Daha üzerinde bir yıl bile geçmedi bizler arkadaşlarımızla halı sahada top oynamaya korktuğumuz günler oldu. Halı saha maçlarımızı iptal ettiğimiz günler oldu. Bu kadar basit insani, sosyal bir ihtiyacı karşılayamadığımız günlerden çok daha rahat, bölge halkımızın ve bizlerin hak ettiği huzura, eğlence ortamına kavuşacağımız bir lig istiyoruz. Yaklaşık bir senedir bölgemizde sokağa çıkma yasakları ilan ediliyor. Sokağa çıkma yasağının olmadığı mahalle ve ilçelerimizde sokağa çıkma yasağı olmamasına rağmen bizler caddelere çıkmaya korkar olduk. Çıkıp sosyal ihtiyaçlarımızı gidermekten öte çoluğumuzu, çocuğumuzu okula göndermeye korkar olduk. Bizler bunu kesinlikle hak etmiyoruz” şeklinde konuştu.

“ZOR GÜNLERİ ARKADA BIRAKACAĞIMIZ GÜNLERİ HAYAL EDİYORUZ”

Diyarbakır’ın çok önemli bir şehir olduğunu sadece Türkiye’nin değil mitolojik olarak da tarihsel geçmişi olarak da her zaman çok önemli bir şehir olduğunu düşündüğünü aktaran Kasımoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Zor günleri arkada bırakacağımız, rahatlıkla sosyal aktiviteler, spor yapacağımız günleri hayal ediyoruz. Ligimiz 8 takımdan oluşuyor ve Eylül ayının birinci haftası başlayıp Ocak ayına kadar sürecek bir maraton olacak. Bunun da hepimizin iletişimini güçlendireceğini düşünüyorum. Birçok arkadaşımız bu ligimiz için erkenden spor yapmaya başladı. Kilo vermeye başlayanlar ve bu lig için sigarayı bırakan arkadaşlarımız var. Ödülsüz bir lig olmaz ama ben ödülün ligimizin asıl amacının önüne geçmesini engellemesin diye ödül sistemini koymadık. Önemli olan birlikte 5 ay boyunca güzel vakit geçirmek. Tabii ki şampiyonumuza güzel bir kupamız olacak.”

Kaynak: Spor Merkezi

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi