Görüş Bildir

Diyarbakır'ın "engelsiz yürekleri" potada buluşuyor

Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel Ligi D Grubu'nda mücadele eden Diyarbakır Bedensel Engelliler Takımı'nın oyuncuları, basketbolla hayatlarına renk katıyor.

Diyarbakır'ın

Farklı hikayelere sahip, kadrosunda biri kadın 11 sporcunun bulunduğu Diyarbakır Bedensel Engelliler Takımı'nın hedefi, saha sonuçlarına bağlı kalmadan engellilere örnek olmak.

Kulüp başkanı ve takımın antrenörü Erol Taş,  oynadıkları iki maçta birer galibiyet ve yenilgi aldıklarını söyledi.

Sezona kısıtlı imkanlarla başlamalarına rağmen azimli mücadelelerinden ödün vermediklerini kaydeden Taş, "Ligimiz oldukça zorlu. Ayakla yapılması gereken bütün işleri elimiz ve kolumuzla yapıyoruz. Tekerlekleri çevirirken topu kavrayabilmek de önemli. Bu da çok zor bir iş." dedi.

Zorlukları ve bedensel engellerini sporla aştıklarını ifade eden Taş, "Tabii ki maçlarda kaybetmek de kazanmak da var. Arkadaşlarımız daha önce zamanlarının büyük bir kısmını boşa harcıyordu. Şu anda çok güzel bir gayeleri var, takımlarında çok mutlular. Başkaları için küçük ama bizim için büyük sevinçlerimiz oluyor." ifadelerini kullandı.

Erol Taş, diğer zorlukları aşmak için de destek beklediklerini sözlerine ekledi.

MEHMET DOĞAN: "ÖNEMLİ OLAN TAKIM RUHUNU YAŞATABİLMEK"

Takım kaptanı Mehmet Doğan, 18 yıldır basketbol oynadığını, sporla uğraşmadan önce sürekli evde oturup televizyon izlediğini aktardı.

Basketbol oynamaya karar verdiğini ve bu sayede çok geniş bir arkadaş çevresi edindiğini belirten Mehmet Doğan, "Bizim için yenip yenilmenin bir önemi yok. Önemli olan takım ruhunu yaşatabilmek, bu sporu yapabilmek." değerlendirmesinde bulundu.

Basketbolun, bedenlerine de çok iyi geldiğini kaydeden Mehmet Doğan, şöyle konuştu:

"Kaslarımız çekilmiyor, sinir damarlarımız kısalmıyor. Bu işi gönülden yapıyoruz. Karşılığını beklemeden emeğimizi sahaya döküyoruz. Engelli diğer arkadaşlarım evlerinden rahatça dışarı çıkabilirler. Bizim için her spor dalı bir kazanç. Gittiğin illerde insanlarla tanışıyorsun, diyalog kuruyorsun ve bir akraba duygusu yaşıyorsun. Hasta olan bir kişinin iyileşmesi için antibiyotik neyse bizim için de antibiyotik spor."

DOĞAN İLHAN: "ÖZ GÜVEN KAZANDIM"

Takımın en genç oyuncusu 20 yaşındaki Doğan İlhan ise 3 yıldır aktif olarak basketbol oynadığına ve yaptığı spora tutkuyla bağlı olduğuna değindi.

Basketbola başlamadan önce 115 kilo olduğunu ve rahat hareket edemediğini söyleyen Doğan İlhan, "Basketbolla bir senede 30 kilo verdim. Öz güven kazandım. Maçlara giderken ilk başta refakatçi yanımda gelirdi. Artık refakatçiye gerek duymuyorum." diye konuştu.

Takımda yer alan Adem Arslan da spor sayesinde sosyal aktivitelerinin arttığını anlattı.

"Biz idmanlara gelince sahada engel falan tanımıyoruz. Normal sağlıklı insanlar gibi yapıyoruz ve başarılı olduğumuza da inanıyorum." diyen Adem Arslan, sahada engelli ya da sağlıklı bir kişi arasında fark bulunmadığını vurguladı.

Adem Arslan, "İdman ve maç sırasında takım olarak el ele tutuşuyoruz. Farklı yerlerden gelen engelli arkadaşlarımızı tanıdık. Bizim için kazanıp kazanmamak önemli değil, mühim olan bir takım olmak ve birlikte bir başarı sağlamak." ifadelerini kullandı.

Takımın tek kadın oyuncusu 23 yaşındaki Gülistan Kılıç ise basketbola başlamadan önce vaktinin çoğunu evde geçirdiğini, basketbolla tanıştıktan sonra arkadaş çevresinin genişlediğini, maçlar için şehir dışına çıktıklarını, sporun hayatına renk kattığını dile getirdi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi